Primul tren nou cumpărat de România, din ultimii 20 de ani, este expediat astăzi către București

387195627_340916768458016_317649518985772239_n
Constantin Corina

Conform itinerarului, sosirea în Curtici, județul Arad, este programată pentru data de 2 decembrie. Ulterior, se preconizează că va ajunge în București la trei zile distanță.

Primul tren nou achiziționat de România în ultimele două decenii a fost expediat astăzi către București. Acest tren electric, fabricat de o companie din Polonia, este programat să ajungă în Curtici, județul Arad, pe 2 decembrie, urmând să ajungă în București trei zile mai târziu, conform programului stabilit.

Acesta reprezintă primul dintre cele 37 de trenuri achiziționate prin intermediul Autorității pentru Reforma Feroviară (ARF), conform contractului. După finalizarea perioadei de testare, CFR Călători va introduce trenurile în circulație.

Valoarea totală a achiziției celor 37 de trenuri, împreună cu serviciile de mentenanță pentru o perioadă de 15 ani, se ridică la 500 de milioane de euro, fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare prin Fondurile Europene Nerambursabile în proporție de 85%, restul sumei provenind din Bugetul de stat.

“Echipa ARF, împreună cu reprezentanţii supervizorului Egis Rail, au putut semna acceptanţa ramei RE-IR1 ARF şi aceasta este gata de plecare spre România. Trenul este programat să ajungă în staţia Curtici pe data de 2 decembrie 2023, la ora 20:00”, a declarat, pentru Agerpres, preşedintele Autorităţii pentru Reformă Feroviară, Ştefan Roşeanu.

“Testarea începe din 6 decembrie la Bucureşti şi la Făurei şi pe reţeaua publică, pentru că trebuie să parcurgă 10.000 de kilometri”, a precizat Roşeanu.

Aceste trenuri sunt proiectate să atingă o viteză maximă de 160 de kilometri pe oră și vor deservi orașele Brașov, Cluj-Napoca, Deva, Timișoara, Suceava, Iași, Galați, București, precum și comuna Deda din județul Mureș.

Astfel, în cursul anului 2024, pe măsură ce restul trenurilor Alstom vor fi livrate (după finalizarea producției și a tuturor procedurilor legale europene și naționale), se vor introduce noi servicii de transport, pe rutele magistrale electrificate ale României. anunta Autoritatea pentru Reformă Feroviară.

Imagini(Autoritatea pentru Reformă Feroviară):

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor