logo
RNTV Live

Primul transplant pediatric de rinichi din acest an: o femeie de 38 de ani i-a donat fiicei ei de 8 ani un rinichi

424958389-701451328818013-4588867513387033-n
Dudau Andreea Valentina

La Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca a avut loc primul transplant pediatric de rinichi din acest an. O femeie în vârstă de 38 de ani a donat fiicei sale de 8 ani un rinichi. Această intervenție a fost descrisă ca fiind delicată și complexă!

Luni, Agenția Națională de Transplant a anunțat primul transplant de rinichi la un copil din acest an, realizat la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca. O femeie în vârstă de 38 de ani i-a donat fiicei sale de 8 ani un rinichi, procedura fiind una complexă.

„Joi, 8 februarie, la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca, s-a efectuat primul transplant renal pediatric de la donator viu al anului 2024. Transplantul renal pediatric este un procedeu delicat şi complex, care necesită o abordare multidisciplinară şi o coordonare meticuloasă între echipele medicale implicate”, anunţă, luni, Agenţia Naţională de Transplant.  

Instituția a precizat că o mamă în vârstă de 38 de ani i-a donat un rinichi, oferind astfel șansa de a avea o viață normală fiicei sale în vârstă de 8 ani, care suferă de o boală cronică de rinichi și are nevoie de hemodializă.

„Transplantul renal nu doar îmbunătățește calitatea vieții acestor copii, ci le oferă și șansa de a trăi vieți normale și sănătoase, fără a mai fi dependenți de dializă. Eforturile echipei medicale de la Institutul Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj-Napoca demonstrează angajamentul ferm față de îngrijirea pacienților”, a mai transmis sursa citată.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor