logo
RNTV Live

Primul muzeu dedicat mediului și schimbărilor climatice din România

66FE499B-DF99-4BA0-A0AD-639D6DDB847A
Tudor Teodora

Eco-Museum, primul muzeu interactiv dedicat mediului înconjurător și schimbărilor climatice din România s-a deschis joi, 2 februarie și își propune să atragă o audiență de circa 2.000-3.000 de școli în prima lună.  Muzeul este un spațiu educativ care îi învață pe tineri despre ce activități pot face în viața lor de zi cu zi prin care să protejeze mediul înconjurător.

În cadrul acestui proiect, lansat de Asociația Act for Tomorrow în complexul comercial Mega Mall, tinerii pot obține informații despre colectarea și reciclarea corectă, ce tipuri de materiale se pot recicla și care nu, dar și date generale despre cum mediul înconjurător este afectat de acțiunile omului. Tinerii pot învăța ușor citind și interacționând cu elementele de pe pereți care oferă mai multe informații despre păduri și biodiversitate, dar și despre cum plasticul dăunează apelor și mărilor. Mai mult decât atât, cei ce trec pragul muzeului interactiv sunt încurajați sunt încurajați să reducă din consum și să doneze diverse produse, inclusiv jucării, în spațiul amenajat. 

„Este un spațiu unde ne dorim să ajungem la un număr cat mai mare de școli și ulterior să dăm viață unui spațiu mobil și în următoarea perioadă avem invitații către școlile din București de a se înscrie pentru a le prezenta muzeul și schimbările climatice pe care le-am tradus pe limbajul copiilor, să facem activități educative prin joc și adulții să devină promotorii acestor activități pentru combaterea schimbărilor climatice”, a declarat Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act for Tomorrow.

Muzeul are o suprafață de 100 mp și este divizat în mai multe secțiuni tematice: schimbări climatice, păduri și biodiversitate, universul acvatic și plastisfera, resursele Planetei și gestionarea deșeurilor.

Întregul concept, instalațiile interactive și conținutul au fost dezvoltate de echipa Act for Tomorrow. Pornind de la exemple de succes din alte state și având la bază literatura de specialitate, aceștia au putut realiza un proiect de o asemenea complexitate. Designul acestuia a fost dezvoltat în colaborare cu arhitecta Diana Grigoraș. Spațiul expozițional are la bază materiale sustenabile, în principal lemn.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: FOTOGALERIE Cum arată primul muzeu dedicat mediului și schimbărilor climatice din România, care vrea să atragă 2.000-3.000 de școli din prima lună

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor