logo
RNTV Live

Primul eșec al anului

tricolorul-lmv-ploiesti-volei-municipal-zalau-cronica-etapa-16-650×256
Cristian Anghelescu

Volei Municipal Zalău – Tricolorul LMV Ploiești 3:1 (25:20, 18:25, 25:20, 25:21)

Tricolorul LMV Ploiești a jucat, aseară, în deplasare, cu Volei Municipal Zalău, vicecampioana națională, în încheierea etapei a XVI-a din Divizia A1. Echipa pregătită de antrenorii Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu urmărea o victorie care să o readucă pe podiumul provizoriu al clasamentului, după un început de an în care acumulase maximum de puncte în cele trei partide disputate.

În meciul de la Zalău, gazdele au început mai bine, desprinzându-se la trei puncte, scor 6:3, respectiv 8:5. Tricolorul LMV a egalat la 9, după două reuțite la rând ale lui Centelles. Însă, în urma câtorva decizii controversate ale arbitrilor, scorul a devenit 14:10 pentru Zalău. Gazdele s-au distanțat și mai mult, scor 16:11, dar elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au revenit, printr-un parțial de 3:1, cu Riabukha în prim-plan.

Volei Municipal Zalău a replicat prin Gontariu, refăcând ecartul de cinci lungimi, scor 20:15. În pofida punctelor reușite de Grigoraș și Milivojevic, care au micșorat la trei puncte diferența de pe tabelă, scor 23:20, echipa gazdă a închis în favoarea sa primul set, scor 25:20, după 23 de minute de joc.

Setul secund a început cu încă două puncte consecutive pentru Zalău, ecart care s-a menținut până la 5:3. A urmat o perioadă foarte bună pentru Tricolorul LMV, Milivojevic, Riabukha și Grigoraș aducând echipa ploieșteană în avantaj, scor 9:7. Elevii antrenorilor Stancu și Marinescu au continuat să-și mărească ecartul, ajungând la 13:9. Zhylinskyi, Carrasco, Skundric și Grigoraș au contribuit în principal la desprinderea la cinci lungimi, scor 17:12.

Trupa din Sălaj a încercat o revenire, apropiindu-se la trei puncte, scor 19:16, dar oaspeții au avut un răspuns pe măsură, iar Milivojevic, cu un serviciu excelent, alături de Voinea au adus opt mingi de set ploieștenilor, act adjudecat cu scorul de 25:18.

În setul al treilea, la Tricolorul LMV a intrat pe centru Aleksic, în locul lui Zhylinskyi.

După un debut de act echilibrat, Volei Municipal Zalău s-a desprins la două puncte, scor 6:4, dar Rutecki, intrat chiar atunci în locul lui Grigoraș, a egalat la 7. Gazdele au menținut, apoi, un avantaj minim, Milivojevic și Voinea egalând de fiecare dată până la 10:10, când Gontariu și Dal Bosco au dus scorul la 13:10 pentru echipa din Zalău.

Acțiunile lui Rutecki au apropiat echipa ploieșteană la un punct, scor 15:14, dar Volei Municipal s-a desprins din nou, scor 18:15, respectiv 20:16. Milivojevic și Carrasco Angulo (cu un blocaj excelent de unul singur) au înjumătățit avantajul gazdelor, însă nu a fost suficient, deoarece echipa din Zalău a găsit soluțiile optime la fileu pe final, închizând setul la 25:20, după trei puncte la rând.

Cu Aleksic rămas în garnitura de bază, la Tricolorul LMV a mai început setul 4 și Centelles, ca universal.

La fel ca și în actul anterior, după un început în care fiecare echipă a câștigat pe serviciul advers, Volei Municipal Zalău s-a desprins, reușind trei puncte la rând, scor 6:3. Apoi, fiecare încercare a ploieștenilor de a reveni a fost stopată de Dal Bosco și Gontariu.

Totuși, Tricolorul LMV a egalat, ulterior, grație unei noi serii de servicii foarte bune ale lui Milivojevic, scor 11:11. Gontariu a menținut echipa sălăjeană în avantaj, iar de la scorul de 13:13 gazdele s-au desprins încă o dată la trei puncte, după trei reușite consecutive.

Aleksic și Milivojevic au păstrat diferența la doar două lungimi, însă Gontariu a mărit ecartul, prin două puncte, scor 19:15. Grigoraș, Riabukha și Voinea au punctat, apoi, pentru Tricolorul LMV, menținând speranțele unei reveniri, dar ecartul s-a dovedit a fi prea mare, iar Volei Municipal a convertit a doua șansă de set și de meci, închizând actul la 25:21.

Astfel, Tricolorul LMV Ploiești a suferit prima înfrângere din acest an și doar cea de-a cincea din cadrul campionatului, dintre care patru fără punct obținut. Iar, în urma celorlalte rezultate, Tricolorul LMV a coborât o poziție în clasament, ajungând pe locul 5, cu 33 de puncte, fiind la două puncte în urma campioanei SCM U Craiova, la patru puncte de Volei Municipal Zalău și la șase puncte, respectiv șapte puncte de Steaua București și Arcada Galați.

Ploieștenii, însă, vor avea șansa să schimbe această ierarhie în etapa următoare, când va primi replica echipei Steaua București, în Sala „Olimpia”, de la ora 12:00.

În cadrul etapei a XVI-a s-au mai înregistrat următoarele rezultate:

Arcada Galați – Știința Explorări Baia Mare 3:0 (25:22, 25:20, 25:22)

VCM LPS Piatra Neamț – Universitatea Cluj 2:3 (25:20, 25:17, 20:25, 23:25, 9:15)

Știința Bacău – Unirea Dej 3:2 (25:20, 26:24, 23:25, 18:25, 15:10)

Volei Club Caransebeș – CSM București 0:3 (21:25, 18:25, 19:25)

SCM U Craiova – Steaua București 3:0 (25:23, 25:20, 25:20)

Casetă

Sala Sporturilor, Zalău; Spectatori: circa 650.

Volei Municipal Zalău: Adrian Gontariu, Matthias Valkiers, Leonardo Dal Bosco (căpitan), Răzvan Mihalcea, Karel Linz, Mykola Rudnytskyi – Adrian Feher. A mai intrat Rareș Bălean; rezerve neutilizate: Mihai Tarța, Cornel Miron, Filip Constantin, Vlad Cuciureanu. Antrenori: Marian Constantin, Bogdan Nicolae.

Tricolorul LMV Ploiești: Hiroshi Centelles, Aleksandar Milivojevic, Kostiantyn Zhylinskyi, Kostiantyn Riabukha, Jose Carrasco, Andrei Grigoraș – Goran Skundric. Au mai jucat: Florin Voinea, Cosmin Ghimeș (căpitan), Tomasz Rutecki, Vladan Aleksic, Pavel Dushkov; rezerve neutilizate: Tudorel Farcaș, Daniel Vargas. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Paul Szabo-Alexi (Oradea) şi Dinu Olăhuţ (Baia Mare).

Observator FRV: Mircea Ioanivici (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor