logo
RNTV Live

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, de tip Drive -Through din Prahova funcţionează de astăzi

vaccineaza te in masina
Mihai Constantinescu

  • 4 noi fluxuri de vaccin Pfizer se deschid special pentru centrul de vaccinare de tip drive-through de lângă Ploiești;
  • rapelul pentru cei vaccinați la acest drive-through se va putea face în perioada 17- 20 iunie;
  • formularul de triaj poate fi descarcat online de pe pagina de internet a Instituției Prefectului Prahova;
  • Serviciul Județean de Ambulanță Prahova asigură vaccinarea în centrul drive through cu echipe medicale voluntare;

La solicitarea prefectului județului Prahova, Cristian Ionescu, mobilizarea instituțiilor deconcentrate s-a făcut într-un timp record, pentru deschiderea primului centru de vaccinare drive-through din Prahova. După ședința operativă prin care s-a stabilit locația și modul de organizare, în doar o săptămână prahovenii și toate persoanele aflate în tranzit prin zona centrului comercial Ploiești Shopping City pot beneficia în mașină de imunizare împotriva Covid-19.

Primul centru de vaccinare împotriva COVID-19, de tip Drive -Through din Prahova va funcționa, începând de azi, până duminică, 30 mai, orele 20:00.

Vaccinul folosit este cel produs de compania Pfizer BioNTech.

Programul de administrare a dozelor de vaccin este următorul:

– Joi, 27 mai, între orele 12.00 – 20.00

– în zilele de 28, 29 și 30 mai, între orele 08.00 – 20.00

– în perioada 17 – 20 iunie se va asigura rapelul la prima doză de vaccin, în aceeași locație.

Persoanele care doresc să se vaccineze se pot prezenta în parcarea centrului comercial Ploiești Shopping City, indiferent de localitatea de domiciliu, fără programare, prezentând documente de identitate valabile (carte de identitate sau pașaport).

Intrarea mașinilor la centrul de vaccinare de tip drive-through se va face din sensul giratoriu de pe Bulevardul Republicii, șoferii fiind direcționați de echipaje de poliție rutieră, pentru a urma traseul către punctele de registratură și triaj și apoi către punctul de vaccinare.

Formularul de triaj poate fi descărcat online de pe pagina de internet a Institutiei Prefectului Județului Prahova:

https://ph.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/34/2021/05/Anexa-1-2-chestionar-triaj.pdf;

Persoanele vaccinate vor rămâne în zona post-vaccinare, timp de 15 minute, vor primi adeverință de vaccinare, după care, vor părăsi parcarea, prin spatele centrului comercial, pe DJ 236.

Pentru stabilirea detaliilor tehnice și logistice privind activitatea de vaccinare în centrul de tip drive-through din parcarea centrului comercial Ploiești Shopping City a fost delegat subprefectul Felix Bulearcă.

Prefectul județului Prahova, Cristian Ionescu, a vizitat personal, miercuri 26 mai, locația centrului de vaccinare drive-through din parcarea Ploiești Shopping City, alături de reprezentanții tuturor instituțiilor implicate în acest proiect.

Evenimentul este organizat de Instituția Prefectului Prahova, Consiliul Județean Prahova, Primăria comunei Blejoi în parteneriat cu Ploiești Shopping City, dar și cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Prahova,  ISU Prahova,  IPJ Prahova, IJJ Prahova, SAJ Prahova și STS.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/ziua-internationala-a-copilului/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/trei-autoturisme-s-au-ciocnit…/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor