Sursă: afar.com

Dundreggan Rewilding Center din Glenmoriston, lângă Loch Ness, este situat pe o fostă moșie care urmărea căprioare. Exploatat de secole de oi, vite și căprioare, peisajul de 10.000 de acri este îngrijit la sănătate de organizația de caritate Trees for Life, care a cumpărat situl în 2008.

Copacii indigeni rari au fost reintroduși pe pământ, în timp ce o reducere a pășunatului a încurajat fragmentele existente din Pădurea Caledoniană amenințată – supranumită „pădurea tropicală” a Scoției – să prospere. În 2020, vulturii aurii au crescut pe moșie pentru prima dată în 40 de ani.

„Timp de 15 ani, Dundreggan a fost un far pentru distribuirea peisajelor noastre. Acum va fi un far și pentru oamenii sălbatici”, a declarat Steve Micklewright, directorul executiv al Trees for Life.

„Dundreggan Rewilding Center va fi un loc în care oamenii din toate categoriile sociale să se reînnoiască explorând și bucurându-se de un peisaj sălbatic remarcabil într-o zonă frumoasă din Highland și să petreacă timpul învățând despre fauna sălbatică unică a zonei și istoria inspiratoare a gaelică”, a adăugat Micklewright.

Centrul incluziv va oferi evenimente, experiențe și expoziții pentru vizitatorii ocazionali, cei care caută o experiență mai captivantă și grupuri cu cerințe specifice – cum ar fi cei cu dizabilități fizice sau de învățare, familii și școli.

Aici puteti vizita site-ul Trees For Life.

Sursă:dailyrecord.co.uk

‎Trees for Life este una dintre cele 22 de organizații membre sub umbrela Scottish Rewilding Alliance (SRA), care îndeamnă guvernul să declare Scoția prima „națiune sălbatică”. Practic, acest lucru ar însemna angajarea a 30% din terenul public spre resălbăticire până în 2030; reintroducerea speciilor cheie, cum ar fi castorii, râsul și stridiile; și crearea unei zone de coastă în care dragarea și traulul nu sunt permise.

Sursă: revitalization.org

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *