logo
RNTV Live

Primeşti garantat 12.500 de lei din partea Statului, dacă respecţi o condiţie. Iată ce trebuie să faci!

Primeşti garantat 12.500 de lei din partea Statului, dacă respecţi o condiţie. Iată ce trebuie să faci
Mihai Constantinescu

Acordarea celor 12 500 de lei se adresează şomerilor şi pot fi obţinuţi cu uşurinţă. Banii sunt oferiţi de către guvern ca măsură de stimulare a ocupării forţei de muncă.

Banii vor fi acordaţi celor care decid să îşi schimbe domiciliul la o distanţă mai mare de 50 kilometri, pentru a deveni angajaţi. Dacă fac acest lucru, vor beneficia de o primă de instalare de 12.500 de lei.

Membrii guvernului se angajează să ofere o serie de măsuri care să încurajeze mobilitatea forţei de muncă, în contextul în care foarte multe zone ale ţării sunt depopulate şi duc lipsă de angajaţi.

Primele prevăzute în această Ordonanţă sunt în număr de trei. Se vor acorda în acest sens o primă de instalare care se ridică la 50% din cuantumul de 12.500 lei, o primă de activare în valoare de 500 de lei care se acordă celui care nu părăseşte 3 luni noul loc de muncă şi o primă de încadrare. În plus guvernanţii se angajează să ofere o cotă parte din decontarea cheltuielilor cu naveta. Decontul navetei se va calcula la 0,5 lei pe kilometru parcurs.

Prima de instalare se acordă în cuantum diferenţiat, după cum urmează::

a) 12.500 lei pentru persoanele înregistrate ca şomeri la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă şi care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate şi, ca urmare a acestui fapt, îşi schimbă domiciliul;

b) 15.500 lei pentru persoanele care sunt însoţite de membrii familiei care îşi schimbă domiciliul;

c) în cazul în care ambii soţi îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare, unul va primi 12.500 lei, iar celălalt va primi o primă de instalare în cuantum de 3.500 lei;

d) în situaţia în care persoanelor care îndeplinesc condiţiile de acordare a primei de instalare li se asigură de către angajator sau autorităţile publice locale sau centrale, locuinţă de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, acestea beneficiază, fiecare, doar de o primă de instalare în cuantum de:
– 3.500 lei pentru situaţiile prevăzute la punctele a) şi c);
– 6.500 lei pentru situaţia prevăzută la punctul b);

sursa bussines magazin

foto cu caracter ilustrativ

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor