logo
RNTV Live

PRIMELE REZULTATE ALE RPL 2021

Calciu Laura

A scăzut populația județului Dâmbovița. Direcția Județeană de Statistică Dâmbovița a publicat primele rezultate definitive ale Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor, runda 2021. Acest prim set de date cuprinde informaţii referitoare la caracteristicile demografice ale populaţiei județului Dâmbovița.

Populaţia rezidentă a județului Dâmbovița, conform rezultatelor definitive ale RPL 2021, este de 479.404 persoane, în scădere cu 39.341 locuitori față de recensământul din octombrie 2011. Persoanele de sex feminin reprezintă 51,0% din populaţia rezidentă, iar 27,1% din populaţia rezidentă trăieşte în mediul urban.

 Datele definitive ale RPL 2021 indică faptul că fenomenul de îmbătrânire a populaţiei rezidente a județului Dâmbovița, s-a adâncit în ultimii zece ani, vârsta medie crescând la 42 ani.

Indicele de îmbătrânire demografică este de 124,4 persoane vârstnice  la 100 de persoane tinere. În totalul populației rezidente, 99,8% reprezintă cetățeni români, diferența fiind reprezentată de cetățeni străini.

RPL 2021 a fost al 13-lea recensământ din istorie și primul din România organizat integral în format digital. Întregul proces al colectării datelor s-a desfășurat cu asigurarea confidențialității și protecției depline a informațiilor culese şi prelucrate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor