logo
RNTV Live

Primele indicii date de liderii PSD, PNL, ALDE şi PMP despre numirea viitorului premier

Primele indicii date de liderii PSD, PNL, ALDE şi PMP despre numirea viitorului premier
Mihai Constantinescu

Discuţia în jurul numelui viitorului premier a fost relansată din primele minute după publicarea exit-poll-urilor, luările de poziţie fiind dominate de liderii PSD, care au repus pe tapet numele lui Liviu Dragnea. Legea în vigoare interzice însă prezenţa în Guvern a persoanelor care au suferit condamnări penale.

PSD acâştigat alegerile parlamentare la o diferenţă mare de următorul clasat, PNL, iar ALDE a reuşit să treacă praguş pentru intrarea în Parlament  În acest context, bătălia pentru Palatul Victoria capătă o nouă perspectivă.

Iată, mai jos, cele mai proaspete poziţionări ale liderilor politici pe marginea viitorului ocupant al fotoliului de prim-ministru.

Liviu Dragnea: „Nu am zis încă NU la varianta Dragnea”. Vasile Dâncu, a mai declarat liderul PSD, nu este luat în calcul pentru funcţia de prim-ministru.

Victor Ponta„Eu am spus un lucru bazat pe experiența avută în cele trei guverne: dacă vreți eficiență și vreți să facem treaba, cine e șeful partidului, e și șeful guvernului”.

Gabriela Firea: „Personalitatea politică cea mai îndreptăţită să fie premier al României este preşedintele PSD, Liviu Dragnea – vicepremier şi ministrul Dezvoltării în Cabinetul PSD. Victoria istorică a PSD în alegeri se datorează românilor care cred în Programul nostru de guvernare, dar acest document programatic nu ar fi existat fără implicarea preşedintelui PSD şi fără spiritul de echipa pe care l-a imprimat. ”

citeşte mai mult pe http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/cine-va-fi-premier-primele-indicii-date-de-liderii-psd-pnl-alde-si-pmp-630502?ref=yfp

sursa foto tribuna

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor