logo
RNTV Live

PRIMELE BILETE DE TRATAMENT BALNEAR

Barbuceanu Nicoleta

Veste bună pentru pensionarii prahoveni. Casei Județene de Pensii i-au fost repartizate primele bilete de tratament. Acestea sunt disponibile pentru stațiunile balneo climaterice Amara, Puciosa, Sărata Monteoru și Lacul Sarat. Până în prezent, aproximativ 2500 de pensionari au depus cereri pentru a obține un astfel de bilet.

Casa Județeană de Pensii Prahova a primit 91 de bilete de tratament pentru prima serie de plecări, dintre acestea 17 fiind gratuite. A doua serie va avea plecarea la tratament pe 23 martie.

Repartizarea biletelor de tratament balnear nu se mai face în functie de ordinea depunerii cererilor, ci în baza unor punctaje pe care fiecare pensionar le obține în urma unor criterii bine stabilite. Solicitările trebuie depuse cu cel putin 30 de zile anterioare primei luni din perioada pentru care se cere un bilet de tratament.

La nivelul Casei Județene de Pensii Prahova s-au înregistrat, până în acest moment, aproximativ 2.500 de cereri pentru biletele de tratament. Cele mai solicitate stațiuni sunt Covasna, Pucioasa, Mangalia, Saturn, Băile Felix, Olănești, Amara, adică cele cu profil reumatic și cardiovascular. Anul trecut, din cei aproximativ 8.500 de pensioari care au solicitat bilete de tratament, aproape 4000 au și obținut un astfel de sejur balnear.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor