logo
RNTV Live

Primarul Volosevici, despre procesul cu UAP Prahova: Ploieştenii nu au nici cea mai mică temere că nu va fi apă caldă şi căldură

primarul volosevici
Dumitrescu Vlad

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, reacţionează după ce instanţa a decis, la solicitarea Uniunii Asociațiilor de Proprietari Prahova, suspendarea hotărârii Consiliului Local privind tariful la gigacalorie. Șeful executivului ploieștean a dat asigurări că sentinţa nu afectează furnizarea căldurii şi apei calde şi nici preţul plătit de populaţie.

Andrei Volosevici a vorbit luni, într-o conferinţă organizată la sediul Primăriei Ploieşti, despre litigiul în care UAP Prahova a contestat hotărârea Consiliului Local din februarie prin care era aprobată majorarea tarifului general la gigacalorie. Primarul a amintit că solicitarea de anulare încă nu s-a judecat nici măcar pe fond, până acum existând doar o sentinţină, executorie dar nerămasă definitivă, privind suspendarea aplicării. Edilul a mai dat asigurări că nu vor exista blocaje privind alimentarea şi că tariful plătit de populaţie nu va fi afectat, acesta fiind oricum acelaşi şi în hotărârea din februarie, suspendată acum, şi în cea anterioară, care a redevenit valabilă odată cu sentinţa.

“Sentinţa nu are nicio legătură cu activitatea pe care Veolia Energie o are în momentul acesta, deci ploieştenii nu au nici cea mai mică temere că nu va fi apă caldă şi căldură. În al doilea rând, procedura de suspendare e una, judecata pe fond nu există. Deci nicio instanţă de judecată nu a decis dacă variantele noastre de lucru sunt corecte şi justificate sau nu. Evident că lucrul acesta ţine de mai multe instituţii, pentru că am obţinut toate avizele de peste tot. Ne vom judeca şi ne vom lămuri în ce măsură lucrurile sunt corecte aşa cum le-am judecat noi. Mesajul este simplu, ploieştenii nu vor avea probleme şi vor plăti aceeaşi sumă, pentru că subvenţia rămâne, indiferent de preţul de producţie”, a declarat primarul Andrei Volosevici.

Edilul localității a dat exemplul din Bucureşti, unde tariful a fost majorat de curând.

“Nu este o joacă, nu am inventat noi această situaţie, asta este situaţia actuală legată de energie”, a mai susținut Volosevici.

Reacţia vine după ce, săptămâna trecută, Tribunalul Prahova a decis suspendarea aplicării Hotărârii nr. 60 pe 2022 a Consiliului Local Ploieşti, prin care era aprobată ajustarea tarifului la gigacalorie şi era stabilită şi plata de la bugetul local a unor diferenţe de costuri solicitate de Veolia Energie. Uniunea Asociaţiilor de Proprietari a reclamat că nu s-a respectat legislaţia privind transparenţa decizională şi că proiectul a fost aprobat fără o dezbatere publică adecvată, invocând totodată şi o serie de probleme legate de conţinutul acestuia.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor