logo
RNTV Live

Primarul Volosevici, despre preluarea CAF 5: Nu sunt unii în stare de la Consiliul Județean să-și facă treaba

volosevici_conf
Dumitrescu Vlad

Primarul Andrei Volosevici a vorbit în cadrul unei conferițe de presă susținută vineri despre situația preluării CAF 5 și CAF 6, cazanele care au fost reparate și ISCIR-izate.

Primarul Andrei Volosevici a susținut vineri, în cadrul unei conferințe de presă, faptul că vinovați de întârzierea preluării CAF 5 și CAF 6 sunt cei de la Consiliulul Județean Prahova.

“Sunt nişte lucruri incorecte care s-au spus, şi anume că nu ne-am dori, nu am făcut eforturi, nu am luat noi structura 5, pentru că este o structură care cuprinde cazanul şi turbina. Cum au apărut diverse zvonuri cum că noi am fi încercat să tergiversăm preluarea, vă spun foarte clar că nu este aceasta intenţia noastră. Nu am tergiversat cu nimic, nu s-a întârziat cu nimic. Nu sunt unii în stare de la Consiliul Judeţean, politrucii de pe acolo, să-şi facă treaba. Trebuie să înţelegem că nu există niciun impediment care să fie creat de către executivul Ploieştean, ba din contră, comisia şi-a făcut treaba impecabil, poate că alţii ar trebui să-şi facă treaba bine şi să vorbească mai puţin şi doar în cunoştinţă de cauză. În al doilea rând, a fost o avarie. Îmi închipui că aşa gândeşte fiecare ploieştean, în momentul în care apare o avarie nu poţi să-ţi dai seama ce se întâmplă sau s-o prevezi”, a afirmat Andrei Volosevici, în timpul unei conferinţe de presă organizate vineri la sediul Primăriei, alături de o funcţionară din Direcţia Juridică din Primărie, care face parte din comisia de preluare.

“Joi ne-am întâlnit cu comisia de predare de la Judeţ, ca să preluăm cazanul 5, turbina 5, cazanul 6 şi turbina 6. Pentru a le putea prelua era nevoie să ne arate procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrăriilor pentru fiecare în parte şi ISCIR-izarea. Dintre toate documentele au venit doar cu ISCIR-izarea pe cazanul 5. Iniţial, când am cerut procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor, mi s-a spus că pe cazanul 6 încă nu s-au terminat lucrările, iar pentru cazanul 5 că nu există acest proces-verbal, pentru că nu s-au făcut lucrări de reparaţii, ci doar o expertizare. După 10 minute ni s-a spus că, de fapt, ar exista şi un proces-verbal de recepţie, dar că este undeva într-un birou, sub cheie, după care ni s-a spus că vine un coleg cu el, după care ni s-a spus că l-au sunat pe acel coleg să nu mai vină, dar că ne va fi transmis. Astăzi am aflat că la ora 14.00 s-ar întâlni comisia de recepţie ca să semneze recepţionarea lucrărilor, încă nu ştim dacă la ambele cazane sau doar la cazanul 5. Spre finalul discuţiei ni s-a spus că de fapt s-ar fi terminat şi lucrările la cazanul 6. Eu n-am auzit decât minciuni, noi eram pregătiţi cu toate actele să semnăm procesul-verbal de preluare şi nu s-a putut pentru că Judeţul nu a avut toate documentaţia necesară”, a afirmat Andreea Cristea, reprezentantă a Direcţiei Juridice din Primăria Ploieşti, membru în comisia de preluarea din partea administraţiei locale.

Declarațiile integrale le puteți urmări în materialul video de mai jos:

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor