logo
RNTV Live

Primarul Volosevici, critici aduse Robertei Anastase pe tema Spitalului Municipal de Urgență Ploiești: Mă face să zâmbet amar

volo_anastase
Dumitrescu Vlad

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat marți, în cadrul ședinței Consiliului Local Ploiești, care de altfel a fost una tensionată și plină de atacuri între edil și consilierii liberali, că studiul de prefezabilitate al Spitalului Municipal Ploiești va fi prezentat aleșilor locali în două zile.

”În maxim două zile veți avea toată documentația în ceea ce privește studiul de prefezabilitate al Spitalului Municipal de Urgență Ploiești, făcut de banca mondială. Da, a fost predat în termen, dar unde nu am calculat și este greșeala mea pe care mi-o asum public este că trebuia și tradus și preluat. De ce s-a întârziat un pic? Pentru că în momentul în care am analizat concluziile dânșilor, am făcut niște propuneri care au fost acceptate și, repet, în două zile, pe studiul de prefezabilitate al Spitalului Municipal Ploiești va fi pus la dispoziția dumneavoastră , urmând să stabiliți o dată în care să-l discutăm și să-l adoptați sau nu”, a susținut Andrei Volosevici.


Anunțul a fost făcut în cadrul unor dezbateri aprinse pe tema terenului cedat de municipalitate Consiliului Județean Prahova și pe care executivul județean și-a asumat că va construi un nou Spital Județean de Urgență. Mai precis, Consiliul Județean nu a putut respecta termenul stabilit în hotărârea de CL anterioare, în care trebuia să realizeze studiul de fezabilitate, astfel că risca să de-a înapoi respectivul teren. Drept urmare, Consiliul Local Ploiești a avut spre dezbatere un proiect inițiat de liberali prin care a fost prelungit acest termen, lucru care l-a nemulțumit pe primarul Andrei Volosevici .
Drept urmare, profitând de acest aspect, șeful executivului ploieștean nu a ezitat în a lansa un atac la adresa senatorului Roberta Anastase, președintele PNL Ploiești, și la adresa Consiliului Județean Prahova.

”Tre să fiu cinstit și să recunosc că mă face să zâmbet amar atunci când sunt întrebat de senatorul României, doamna Roberta Anastase, despre infrastructura medicală pe care dorim să o facem la Ploiești . (…)Așa că sunt convins că doamna Anastase va cere lămuriri și Consiliului Județean despre „rapiditatea”, înțelegeți ghilimelele, cu care se mișcă pentru studiul de fezabilitate al Spitalului Județean. Probabil că nu va face acest lucru, din motive pe care fiecare le pricepe”, a susținut Andrei Volosevici, primarul municipiului Ploiești.


Reacția lui Volosevici vine după ce Roberta Anastase a atras atenția la începutul acestei luni legat de faptul că reprezentanții Primăriei Ploiești nu au prezentat studiul de pre-fezabilitate care trebuia să fie gata în luna mai
”Luna trecută am vorbit cu directorul Spitalului de Pediatrie din Ploiești. Doamna doctor Anca Miu e un om sufletist și un profesionist desăvârșit. De fiecare data când vorbim nu uita sa îmi amintească de lipsa de spațiu pentru tratament din spital, de condițiile in care trebuie sa țină copiii, care și așa trec prin trauma unei boli care necesita spitalizare. Și eu si ea, ca mulți dintre ploieșteni, speram ca se va construi un spital in Ploiești. Am vorbit de multe ori despre acest lucru. Suntem deja in luna Iunie si, încă, nu am văzut nicio declarație oficială a primăriei cu privire la rezultatele studiului de pre-fezabilitate care ar fi trebuit să fie gata în luna mai. De aceea m-am decis să scriu aici si să întreb public: Ce se întâmpla cu proiectul noului spital din Ploiești? S-a terminat studiul de prefezabilitate? Când va fi prezentat public? Cât costa spitalul? Pentru ce soluții de finanțare a optat Primăria Ploiești? Toate acestea sunt informații publice și cetățenii trebuie sa știe! Aștept cu interes răspunsul Primăriei!”, a scris senatorul Roberta Anastase pe pagina personală de Facebook la începutul lunii.

Nu rămâne decât să ne întrebăm dacă acest război al declarațiilor va ajuta autoritățile să implementeze aceste proiecte mult așteptate care vizează infrastructura medicală. 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor