logo
RNTV Live

Primarul Ploieştiului l-a sărbătorit pe Mircea Ionescu Quintus. Ce cadou i-a fost oferit cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 100 de ani

quintus-Large-696×464
Mihai Constantinescu

Omul politic și scriitorul Mircea Ionescu Quintus s-a născut la 18 martie 1917 la Herson, în Crimeea, unde familia lui era refugiată.

A luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie, preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator. A profesat avocatura în Ploiești, începând din 1940 până în 1987.

Aniversarea celor 100 de ani, împliniţi la sfârşitul săptămânii trecute, nu putea trece neobservată. Edilul municipiului , Adrian Dobre i-a făcut o vizită acasă, pentru a-l felicita pentru frumoasa vârstă dar şi pentru a-i face un cadou, aşa cum se obişnuieşte de altfel pentru fiecare ploieştean care împlineşte 100 de ani.  Quintus a primit cadou un tort, flori şi 2000 de lei.

sursa foto libertatea.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor