logo
RNTV Live

Primarul Andrei Volosevici, despre reluarea furnizării apei calde și căldurii

primarul volosevici
Dumitrescu Vlad

Primarul municipiului Ploiești, Andrei Volosevici, a anunțat vineri dimineață faptul că a fost pus în funcțiune CAF2 în jurul orei 3.30. Totuși, de dimineață ploieștenii tot nu aveau apă caldă și căldură.


Într-o informare publicată în jurul orei 8.00, primarul Andrei Volosevici a anunțat că problemele apărute una după alta au fost la urmă remediate, iar furnizarea de agent termic reluată, însă există o întârziere până când temperatura în sistem ajunge la valoarea optimă.

“La ora 3.30 CAF2 a fost pus în funcțiune. 15 pori, o spărtură mare…

De ce s-a întârziat mai mult de ore?

În momentul în care se făcea proba de presiune – și de asta mi-a fost frică de fiecare dată – mai apăreau 2-3 pori.

De ce nu avem în momentul acesta apă caldă și căldură?

Durează ceva timp până când sistemul ajunge la temperatura necesară, în speță cel puțin 71 de grade pe tur. Estimarea mea este că în jurul orei 8.30 – 9.00, cel târziu 10.00 avem tot ce ne trebuie pentru a reintra în confort.

Trebuia făcut lucrul acesta deoarece suntem pe temperaturi pozitive cât de cât și lucrurile trebuie să se desfășoare în această perioadă.

De ce probleme?

Pentru faptul că sunt instalații cu tehnologie foarte veche. Înseamnă patru ore și jumătate, cinci până ajung la temperatura normală ca să furnizăm apă caldă și căldură.

Nu în ultimul rând, nu avem soluție de backup. Este motivul pentru care astăzi voi depune la prefect un memoriu și rog Consiliul Județean să ne pună la dispoziție și Cazanul 5 ca să avem un backup”, a anunțat primarul Andrei Volosevici.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor