logo
RNTV Live

Primarii pun osul la treabă și își construiesc propria autostradă. Vezi cui aparține inițiativa

sursă foto monitorulcj.ro
Mihai Constantinescu

Primarii pun osul la treabă și își construiesc propria autostradă. Vezi cui aparține inițiativa

Primarii fac mai nou autostrazi. Este vorba despre cei din județele Sibiu și Brașov care nu mai cred că statul va construi prea curând o autostradă sau un drum expres între cele două municipii reședință de județ. Așa că au decis să construiască un drum de mare viteză care să unească Mândra (jud. Brașov) și Șelimbăr (jud. Sibiu) cu bani europeni. Și nu doar atât. Iar în acest sens au anunțat că înființează Microregiunea Țara Făgărașului, elaborând o strategie de dezvoltare a orașelor și satelor de la nord de crestele Făgărașilor pentru valorificarea întregului potențial al zonei.

Inițiativa creării Microregiunii Țara Făgărașului aparține primăriei municipiului Făgăraș. Luni, 25 februarie, în Cetatea fortificată din Făgăraș aproape 30 de primari au asistat la înființarea microregiunii, în prezența comisarului european pentru politici regionale, Corina Crețu. În total, din microregiune fac parte 33 de localități, dintre care orașele Avrig și Tălmaciu din județul Sibiu și Făgăraș și Victoria din județul Brașov, precum și 29 de comune.

Prin asociere aceștia speră că vor atrage împreună fonduri europene și pregătesc un master-plan evaluat la aproape două miliarde de euro.

Citește continuarea AICI

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor