Primăria Sinaia a anulat licitația lansată pe 3 februarie pentru proiectarea unui pasaj subteran cu o lungime de 600 de metri în centrul stațiunii de pe Valea Prahovei.

Procedura de achiziție a fost anulată înainte de termenul-limită pentru depunerea ofertelor (8 martie 2023) ca urmare a ,,abaterilor grave de la prevederile legislative, care afectează procedura/imposibilitatea încheierii contractului” conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), citate de Economedia.

Caietul de sarcini consultat de surse prevedea și o parcare subterană cu minimum 200 de locuri între Bulevardul Carol I și strada Eroilor. Practic, Primăria Sinaia propunea ca zona centrală să rămână complet pietonală, iar traficul general (inclusiv mijloacele de transport în comun) să se mute complet în subteran. Contractul de 3,6 milioane lei ar fi beneficiat de finanțare europeană prin Programul Operațional de Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020 cu obiectivul de politică 2: „O Europă mai verde, cu emisii scăzute de carbon” – Axa prioritară 3 – O regiune cu orașe prietenoase cu mediul, respectiv obiectivul specific: OS 2.7 Îmbunătățirea protecției naturii și a biodiversității, a infrastructurii verzi în special în mediul urban și reducerea poluării.

Licitație anulată pentru proiectarea pasajului subteran de la Sinaia (Captură SEAP):

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *