logo
RNTV Live

Primăria Ploiești vrea Spitalul CF. Consilierii locali au părăsit ședința

spital cfr
Dumitrescu Vlad

Primăria Ploiești vrea să preia Spitalul CF. Consilierii locali au refuzat să ia o decizie la momentul respectiv, susținând că vor repune în dezbatere acest proiect.

Introdus pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești, proiectul prin care se dorea să fie preluat Spitalul CF de către municipalitate a creat noi tensiuni între primar și reprezentanții PNL din legislativ.

Asta după ce mai mulți dintre consilierii care își anunțaseră prezența în on-line și chiar votaseră la proiectele anterioare au trecut în off-line, în momentul în care s-a ajuns la dezbaterea acestei proiect privind preluarea unității spitalicești.

Proiectul inițiat de primarul Andrei Volosevici a apărut pe ultima sută de metri și a fost introdus pe ordinea de zi cu votul dat de consilierii locali, la începutul ședinței.


La final, înainte de dezbaterea acestuia, managerul Spitalului de Pediatrie Ploiești a intervenit, explicând că inițiativa ar putea ajuta la relocarea activității spitalului de copii, ale cărui spații au ajuns insuficiente pentru numărul de solicitări.

Despre problemele de la Spitalul de Pediatrie


”Această inițiativă este apărută în urma problemelor de la Spitalul de Pediatrie în ceea ce privește aglomerația, de infecții nosocomiale. Participăm și la programul PNRR pentru reducerea riscului de nosocomiale.

Este un privilegiu ca municipalitatea să preia acest spital care este un spital funcțional, un spital foarte bun, dar care, după părerea mea, nu este exploatat la maximum.

Se poate face un spital foarte bun, foarte funcțional, un spital de urgență, combinând Spitalul de Pediatrie cu Spitalul CF.

Ministerul Transporturilor renunță la spitalele din rețeaua dumnealor pentru că nu mai există Casă de Asigurări a Ministerului Transporturilor. Acum se raportează la Casa de Asigurări de Sănătate de la nivel național.

Spitalul de Pediatrie, prin relocarea în această locație se va dezvolta mult mai bine decât în locația pe care o ocupăm acum”, a susținut Anca Miu, director Spital Pediatrie Ploiești.

Proiecte diferite

”Atenție! Nu are nicio legătură cu proiectul pe care îl vom dezvolta și anume Spitalul Municipal de Urgență.

Pur și simplu găsește niște soluții într-un spital foarte bun vizavi de problemele pe care le avem noi la nivelul infrastructurii, spre exemplu la Spitalul de Pediatrie”, a mai susținut primarul Andrei Volosevici.

Totuși, când s-a trecut la procedura de vot, mulți dintre consilierii locali prezenți până atunci în on-line și care își exprimaseră votul la proiectele anterioare nu au mai răspuns apelului

Aproape de final, viceprimarul Daniel Nicodim a propus prorogarea. Acest lucru nu a fost posibil, așa cum a explicat secretarul executivului, pentru că ar fi fost necesar un amendament care nu mai putea fi adus la acel moment.


Managerul spitalului de Pediatrie, dr. Anca Miu, a propus ca următoarea ședință CL în care va fi dezbătută această inițiativă să fie ținută în sala de așteptare de la Unitatea de Primiri Urgențe.


Președintele de ședință, consilierul local PNL, Valentin Marcu, a dat asigurări că până la termenul dat de Ministerul Transporturilor, 30 decembrie, Consiliul Local își va exprima punctul de vedere cu privire la o eventuală preluare.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor