logo
RNTV Live

Primăria Ploiești vrea să modernizeze zona pietonală din fața Gării de Sud. Totul depinde de Ministerul Transporturilor

gara de sud
Dumitrescu Vlad

Conducerea Primăriei Ploiești face demersurile necesare pentru a prelua în patrimoniu zona pietonală din faţa Gării de Sud, aflată în prezent în administrarea CFR.

Viceprimarul municipiului Ploiești, Daniel Nicodim,  a anunțat miercuri faptul că municipalitate a început o corespondenţă cu reprezentanţii Ministerului Transporturilor pentru a putea intra în posesia trotuarului din fața Gării de Sud.

Intenția executivului ploieștean este de a reabilita porţiunea din faţa gării, în contextul în care în imediata vecinătate sunt programate lucrări de modernizare în baza unui proiect european.

“Având în vedere că în zona Gării de Sud avem un proiect european care va reconfigura tot acel spaţiu, am iniţiat demersuri către Ministerul Transporturilor pentru a prelua trotuarul din faţa gării, care se află în administrarea CNCF, cu intenţia să derulăm şi aici lucrări de reamenajare. Un alt demers pe care îl facem vizează pasajul din zona Podul Înalt. Aşteptăm să primim în administrare acel pod, este unul destul de vechi, vrem să-l modernizăm, să-l lărgim, în cadrul unui proiect mai amplu. Sper ca Ministerul Transporturilor să fie cooperant şi să soluţioneze favorabil, cât mai rapid, solicitările noastre”, ne-a declarat viceprimarul municipiului Ploieşti, Daniel Nicodim.

Vă reamintim faptul că Primăria Ploieşti beneficiază de finanţare europeană  pentru crearea unei noi artere rutiere, între Gara de Vest şi Gara de Sud, cu tot cu sistematizarea zonelor din faţa celor două gări. În partea de sud, proiectul european se opreşte fix în fața zonei pietonale.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor