logo
RNTV Live

Primăria Ploieşti vrea mai multe blocuri izolate pe fonduri europene

reabilitare
Raluca Eparu

 

Primarul Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, a organizat o întâlnire cuasociațiile de proprietari de pe axa Nord – Sud, în vederea implementării proiectelor pentru reabilitarea termică a blocurilor, cu fonduri europene. În cadrul evenimentului, găzduit de Teatrul Toma Caragiu din Ploiești, au fost prezentate variantele de finanțare disponibile pe fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, precum și detalii despre implementarea proiectului. Bugetul minim al unui proiect de creștere a eficienței energetice la o clădire rezidențială este de 100.000 euro, iar cel maxim de 5 milioane de euro. Un proiect poate cuprinde cel mult 10 blocuri de locuințe cu minim 2 niveluri (P+2).

Asociația de proprietari va contribui financiar după cum urmează:

– 25% din valoarea lucrărilor de intervenție a apartamentelor cu destinație locuință (inclusiv a apartamentelor declarate la ONRC ca sedii sociale de firmă, care nu desfășoară activitate economică) aflate în proprietatea persoanelor fizice.

– 100% din valoarea lucrărilor de intervenție aferente spațiilor comerciale sau spațiilor cu altă destinație decât cea de locuință, apartamentelor cu destinație locuință aflate în proprietatea persoanelor juridice, a UAT sau a autorităților și instituțiilor publice.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor