Sursă foto: Ziarul Prahova

Primăria Municipiului Ploiești a lansat două proiecte importante în cadrul Programului Regional Sud Muntenia (PRSM) 2021-2027, vizând îmbunătățirea mobilității și regenerarea urbană în oraș.

Primul proiect, intitulat „Asigurarea mobilității traficului prin prelungirea legăturii rutiere și de transport public între Gara de Sud și Gara de Vest (strada Libertății), inclusiv lucrări de reabilitare a domeniului public al piețelor gărilor – Etapa II”, are o valoare totală de 80.976.551,24 lei, inclusiv TVA. Acesta vizează modernizarea și extinderea rețelei de transport public, inclusiv a troleibuzelor, și reabilitarea piețelor gărilor. De asemenea, proiectul include crearea de trasee pentru biciclete și îmbunătățirea sistemului de management al traficului prin implementarea de soluții de informare în timp real pentru pasageri.

Al doilea proiect, „Regenerare urbană în zona marginalizată a municipiului Ploiești, cartier Pictor Rosenthal”, cu o valoare de 20.741.967,03 lei, inclusiv TVA, se concentrează pe îmbunătățirea condițiilor de viață și a aspectului urbanistic al cartierului Pictor Rosenthal. Proiectul prevede amenajarea unui loc de joacă pentru copii și intervenții asupra străzilor, având ca scop revitalizarea fizică și economică a zonei.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews