logo
RNTV Live

Primăria apelează la elevi pentru a spăla ruşinea numită Parcul Municipal Ploieşti

Parcul Municipal nu va avea camere de supraveghere
Mihai Constantinescu

Sună pompos: Parcul Municipal Ploieşti! În realitate, parcul este un simplu maidan în care s-au investit milioane de euro. Este mai mult un loc părăsit, nu un parc de agrement. Nu are personal de întreținere și nici administrator. O investiție de 10 milioane de euro dusă pe apa sâmbetei înghiţită de buruieni şi nepăsare.

Reporterii republikanews.ro au realizat mai multe materiale în care au prezentat dezastrul numit Pracul Municipal Ploieşti, inclusiv o anchetă care a stârnit reacţii până la cel mai înalt nivel.

vizionează ancheta republikanews aici

Cum vrea municipalitatea să spele ruşinea? Simplu! Folosind elevi! Aşa că a fost pus la punct proiectul ecologic “Plantăm Viitor Verde” desfășurat  în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Prahova, urmând ca de pe 13 aprilie să fie plataţi 500 de puieți de diferite specii.

Într-un comiunicat al primăriei Ploieşti se specifică: ” Prin asocierea cu ISJPH se vizează aducerea aproape de proiect, în special, şi de mediul înconjurător în general, a elevilor din școlile şi liceele din orașul Ploiești,” a declarat Florin Adrian Dobre, primar al Municipiului Ploiești.  Astfel, elevii au fost invitați  să se înscrie voluntari în campanie şi, alături de adulți implicați în proiect, angajați ai Primăriei sau alți voluntari, cetățeni ai Municipiului Ploiești, vor contribui împreună, la înfrumusețarea parcului, în beneficiul atât al locuitorilor din zonă, cât şi al întregului municipiu Ploiești.

Micii ecologiști vor beneficia, pe parcursul acțiunii de plantare, de sfaturi practice privind îngrijirea copacilor plantați de către ei, acțiunea ecologică dobândind astfel şi valențe educative,” a declarat Prof. Oprea Nicolae Angelescu, Inspectorul General al ISJPH. “Ne dorim ca ei sa învețe să respecte natura, să o înțeleagă și să o iubească”,se mai arată în comunicat.

Următoarea etapă a proiectului va urmări evaluarea rezultatelor: numărul de puieți şi rata de creștere a acestora (aprilie-mai) iar în final, în data de 5 iunie, de Ziua Internațională a Mediului va avea loc premierea participanților, în cadrul unei ceremonii festive.

citeşte şi https://portal.republikanews.ro/parc-municipal-sau-maidan-acoperit-de-buruieni-primaria-ploiesti-reusit-sa-distruga-o-investitie-de-milioane-de-euro-video/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor