Ajuns la cea de-a XV-a ediţie, Festivalul Caşcavelei aşteaptă, şi în acest an, mii de vizitatori veniţi din toate colţurile ţării. Timp de trei zile, organizatorii promit că distracţia şi voia bună vor fi la ele acasă. Bineînţeles, şi de această dată, „vedeta” festivalului este tradiţionala caşcavea, produs înregistrat la OSIM de către autorităţile din comună, în urmă cu câţiva ani. Preţul acesteia a ramas, ca şi în anii trecuţi, 30 lei/ kg. Nu lipsesc de pe tarabele producătorilor brânza de burduf, bulzul rumenit pe jar, sarmalele, pastrama, cârnăciorii vinul, ţuica şi dulceţurile de toate felurile. Fireşte, preparate în gospodăriile localnicilor şi ale celor veniţi, an de an, din zona Braşovului pentru a-şi vinde marfa. Organizatorii au amenajat pe stadionul din Trăisteni, locul unde se desfăşoară festivalul, şi o stână, unde curioşii pot afla cum se prepară faimoasa caşcavea de Valea Doftanei. Tot ca o noutate, anul acesta, copiii vor putea vedea şi o expoziţie de animale. Pe lângă toate acestea, în fiecare zi de festival, începând cu ora 18.00, organizatorii au pregătit şi câte un spectacol pe scenă. Invitaţii celei de-a XV-a ediţii sunt, printre alţii, Deepcentral, Pact ( Leo Iorga şi Adi Ordean), Andreea Antonescu, Amna, Ami, 3 Sud Est, Elena Merişoreanu, Ştefania Rareş şi Radu Ile. Duminică seară, cele trei zile de festival se vor încheia cu un superb foc de artificii. Mâine, pe republikanews, declaraţii ale autorităţilor locale, ale producătorilor şi cumpărătorilor prezenţi în prima zi de festival, imagini savuroase şi…câteva reţete divulgate cu greu, ce-i drept, de către producătorii din Valea Doftanei.