Prima mașină care funcționează 100% pe bază de energie solară, realizată de studenți din Cluj.

solar-panel-in-plafon
Constantin Corina

Studentii din Cluj au reusit sa realizeze o masina ce functioneaza in totalitate pe energie solara

Această inovație reprezintă o combinație ingenioasă a tehnologiilor solare și a eficienței energetice, aducând un plus semnificativ în domeniul vehiculelor electrice și al energiilor regenerabile.

Vehiculul este dotat cu panouri solare integrate pe întreaga suprafață a caroseriei, ce sunt conectate la un sistem de stocare a energiei. Aceste panouri transformă lumina solară în energie electrică, care este ulterior utilizată pentru propulsia mașinii. Tehnologia avansată permite recoltarea și utilizarea eficientă a energiei solare, maximizând autonomia și eficiența vehiculului.

Efortul depus de studenți pentru realizarea acestui proiect evidențiază angajamentul lor în promovarea unui mediu mai curat și sustenabil.

De asemenea, mașina solară reprezintă un model de inovație și dezvoltare tehnologică, deschizând perspective importante în direcția utilizării extinse a energiei solare în industria auto și nu numai.

Studenţii lucrează la ea de aproximativ un an şi testul final îl va da luna viitoare în Australia, unde alături de alte 40 de echipe din întreaga lume va participa la o competiţie. Echipa va avea practic de traversat continentul australian într-o săptămână, avand 3.000 de km pe acest traseu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor