logo
RNTV Live

Prim – Ministrul României şi Ministrul Energiei, prezenţi cel mai mare operator de înmagazinare subterană a gazelor naturale din ţară/ VIDEO/ FOTO

Mihai Constantinescu

Prim – Ministrul României, Nicolae Ciucă, şi Ministrul Energiei, Virgil Daniel Popescu, prezenţi la cel mai mare operator de înmagazinare subterană a gazelor naturale din ţară. Vizita a fost ocazionată de finalizarea lucrărilor Stației de Uscare Gaze Naturale – Grup 145 Bilciurești.

La eveniment au participat şi senatorul Virgil Guran, deputatul Radu Mihai Popa, deputatul Gabriel Plăiașu, Președintele ANRE, Dumitru Chiriță și conducerea administrativă și executivă a companiei.

Stația face parte din instalațiile de suprafață ale celui mai mare depozit de înmagazinare a gazelor naturale din România. Depozitul Bilciurești are o capacitate de înmagazinare activă de 1310 mil. Stmc – reprezentând 44 % din capacitatea de înmagazinare a României. Aceasta nouă stație de uscare are o presiune maximă de operare de 45 bar și un debit zilnic de 5 milioane Stmc. Inlocuiește trei stații de uscare uzate tehnic şi moral, asigurând o reducere a consumurilor energetice și a emisiilor de gaze arse în atmosferă.

Proiectul face parte din Coridorul Prioritar North-South Gas Interconnections în Central Eastern and South Eastern Europe.

Vezi şi

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor