Preţurile încep să ardă la buzunar. Prahovenii scot mai mulţi bani pentru aceleaşi cumpărături pentru care anul trecut plăteau mult mai puţin

app

Dacă portofelul se goleşte mai repede decât în mod obişnuit, nu trebuie să vă gândiţi neapărat că aţi făcut cumpărături în mod iresponsabil. Pur şi simplu preţurile încep să ardă la buzunar, iar prahovenii scot mai mulţi bani pentru aceleaşi cumpărături pentru care anul trecut plăteau mult mai puţin. Fructele si legumele au fost marfurile care s-au scumpit cel mai mult în februarie, ducând inflaţia pe februarie la 0.2%. Creşterea medie a preţurilor de consum în ultimele 12 luni (martie 2016 – februarie 2017) faţă de  precedentele 12 luni (martie 2015 –  februarie 2016), calculată pe baza IPC, este de -1,1%. Determinata pe baza IAPC, rata medie este de  -0,7%.

In luna februarie 2017, ponderea mărfurilor şi serviciilor care au înregistrat o scădere a preţurilor, comparativ cu februarie 2016, este de 24,4%, cele care au avut creşteri cuprinse în intervalul 0 – 2,5% deţin o pondere de 57,0%. Mărfurile şi serviciile ale caror preţuri au crescut cu mai mult de 2,5% deţin o pondere de 18,6%.

surs Hotnews.ro

foto cu caracter ilustrativ

sponsor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here