logo
RNTV Live

Prețul polițelor RCA ar putea sări în aer după 19 mai

Preţuri noi la RCA de mâine. Află cine va plăti cel mai puţin
Oana Stoica

Prețul polițelor RCA ar putea exploda în scurt timp. Guvernul a anuțat că perioada de plafonare, care expiră pe 19 mai, nu va fi prelungită.

Chiar dacă președintele Autorității de Supraveghere Financiară, dar și premierul Sorin Grindeanu au încercat să-i calmeze pe șoferi susținând că prețul asigurărilor nu va scăpa de sub control, există deja informații că prețurile ar crește și cu 30%.

Mai mult, ASF a pregătit o nouă formulă de calculare a tarifului de referinţă pentru poliţele obligatorii.  „Nu exclud o creştere graduală şi diferenţiată în regimul de tarife maximale. Eu exclud o creştere explozivă sau de circa 20%”, a explicat Mișu Negriţoiu, președintele ASF. Companiile de asigurări au depus amendamente la proiect, cele mai multe vizând creşterea procentului cheltuielilor de administrare din calculul primei de la 25%, cât a propus ASF, la cel puţin 30%.

Potrivit proiectului, tariful de referinţă se va calcula trimestrial, pe baza daunei medii determinate statistic pentru fiecare categorie de vehicul în parte. Concret, tariful de referinţă va cuprinde prima de risc care să asigure acoperirea cheltuielilor cu daunele, factorul de încărcare aferent rezervei de daune întâmplate, rata anuală de modificare a inflaţiei daunelor, încărcarea aferentă sistemului bonus/malus şi cheltuielile administrative ale asigurătorului, exprimate ca procent egal cu 25% din prima brută.

Citeste mai mult: adev.ro/oprpbm

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor