logo
RNTV Live

Prețul lemnului de foc va fi plafonat

pexels-photo-128639-1
Marin Ana

Prețul lemnului de foc va fi plafonat asta a fost decizia luată de Coaliţia de guvernare în ședința de luni. Aceștia au decis plafonarea la 500 de lei pentru un metru cub de lemn de foc şi interzicerea exportului, potrivit unor surse politie.

Sursele citate au precizat că s-a decis în coaliţia de guvernare plafonarea preţului pentru metrul cub de lemn de foc de la Romsilva, la 500 de lei.

De asemenea, va fi interzis exportul lemnului de foc.

Ministerul Mediului a anunţat, joi, că pregăteşte un act normativ pentru plafonarea preţului lemnului utilizat pentru încălzire.

Măsura plafonării a fost aprobată în coaliţie şi ar urma să se aplice pentru şase luni.

”În contextul crizei energetice pe care o traversează Europa, precum şi a perspectivelor pe termen scurt şi mediu, constatăm o serie de creşteri artificiale ale preţurilor la majoritatea materiilor prime utilizate drept combustibil pentru încălzire. În România, peste 3 milioane de gospodării se încălzesc cu lemn de foc sau cu produse derivate. Considerăm că, atunci când categorii întregi de cetăţeni riscă să devină victimele unor creşteri de preţ nejustificate, în situaţii speciale şi pe perioade limitate de timp, statul are datoria să intervină şi să blocheze posibilitatea apariţiei unor astfel de situaţii. În prezent, specialiştii noştri lucrează pentru a stabili toate detaliile, pe care le vom prezenta în foarte scurt timp”, a declarat ministrul Tánczos Barna.

În paralel cu plafonarea preţului de vânzare al lemnului pentru încălzire, proiectul de act normativ va cuprinde şi alte măsuri de protecţie a cetăţenilor, printre care se numără limitarea temporară a exporturilor lemnului de foc şi a produselor derivate pentru încălzire, atât la nivel intracomunitar, cât şi în afara UE.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Decizie în coaliție: Prețul lemnului de foc va fi plafonat, exportul va fi interzis (surse) – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilvaromsilvaspalatoria-haroldrompetromcoralparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor