logo
RNTV Live

Prețul gigacaloriei este neschimbat, dar facturile ploieștenilor vor crește în aprilie!

Primaria-Ploiesti
Ștefan Petre

Primăria Municipiului Ploiești anunță că, la propunerea edilului Andrei Volosevici, tariful gigacaloriei va rămâne la nivelul din prezent și în luna aprilie. Totuși, după majorarea TVA, ploieștenii vor avea de plătit mai mult pe facturi.

„La propunerea primarului Andrei Volosevici, prețul Gcal rămâne neschimbat și în luna aprilie, și anume 186,97 lei.

În cadrul ședinței de Consiliu Local a fost aprobată, astăzi, menținerea prețului local al energiei termice facturată populației, de 186.97 lei fără TVA, în perioada 1.04 – 30.04.2023.

Totodată, la propunerea primarului Andrei Volosevici, s-a aprobat acordarea subvenției pentru acoperirea integrală a diferenței dintre prețul de producere, transport, distribuție și furnizare a energiei termice livrată populației și prețul local al energiei facturată populației, pentru perioada 01.04-30.04.2023, în conformitate cu prevederile contractuale.”, comunică oficial Primăria Ploiești, citată de InfoPloieștiCity.

Atenție însă, TVA-ul nu se va mai calcula la 5%, ca în iarnă, ci la 19%, ceea ce înseamnă că ploieștenii vor plăti mai mulți bani pe facturi, chiar dacă tariful gigacaloriei a rămas același!

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor