logo
RNTV Live

Preţul gazelor, plafonat de la 1 ianuarie 2019 până în februarie 2022

se-scumpesc-gazele
Mihai Constantinescu

Preţul gazelor, plafonat de la 1 ianuarie 2019

Prețul la gaze va fi plafonat la 68 de lei pe megawatt/oră, de la 1 ianuarie 2019. Măsura se va aplica pe o periOadă de trei ani, adică până în februarie 2022.

Plafonarea se va aplica atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei industriali, indiferent de vânzător.

Potrivit Ministrul Finanţalor, Eugen Teodorovici, măsura este necesară pentru că producătorii vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare decât preţul de producţie.

Această măsură va fi inclusă într-un proiect de Ordonanţă de Guvern, care se va aplica de la începutul anului viitor.

“Preţul de achiziţie plătit de furnizori pentru gazele din producţia internă curentă, necesare pentru acoperirea consumului clienţilor finali, nu poate depăşi valoarea de 68 lei/MWh, indiferent de vânzător. Necesitatea adoptării acestei măsuri a rezultat din comportamentul incorect aplicat de producători, care vând gazele naturale extrase la un preţ de trei ori mai mare faţă de preţul de producţie. Unul dintre efectele măsurii este de a majora potenţialul de creştere a economiei în ansamblu”, a spus ministrul.

Sursa  RTV.NET

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor