logo
RNTV Live

Prețul autostrăzii Comarnic – Brașov, înjumătățit

sursă foto HotNews.ro
Erika Stoica

Prețul autostrăzii Comarnic-Brașov, înjumătățit.

Construcția autostrăzii Comarnic -Brașov vine cu vești neașteptat de bune. Proiectantul a găsit soluție pentru o economie uriașă, practic la jumătate față de estimări. Concret, de la 9 miliarde de euro, autostrada Comarnic-Brașov va costa cel mult 4,5.

CNAIR are alocată, potrivit planului investițional, suma de 1,5 miliarde euro pentru un drum de mare viteză între Comarnic și Brașov, așa-numita autostradă a zăpezii, care să fluidizeze traficul infernal de pe DN 1.

“Nouă ne-au fost prezentate câteva variante de traseu, la analiza multicriterială pe care am avut-o, variante pe care nu le puteam accepta. Vorbim de o alocare potrivit planului investițional de 1,5 miliarde de euro, iar propunerile erau de 8, chiar 9 miliarde de euro, sume de bani pe care statul român nu și le putea permite pentru o astfel de autostradă.

Adică pe o analiză cost/beneficiu, nu era justificată și nu poate fi justificată din fonduri europene o astfel de abordare. Drept pentru care am avut discuții ulterioare nenumărate cu proiectantul și, în acest moment, ne-a fost trimisă o nouă variantă de traseu, care ar corespunde din punct de vedere valoric, astfel încât să poată fi și implementat, ulterior, în execuție acest contract”, a spus Cristian Pistol, directorul general al CNAIR, la Gândul Exclusiv, citat de newstv.ro;

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor