logo
RNTV Live

Președintele UDMR propune desfășurarea simultană a alegerilor locale și a celor parlamentare

Hunor_Kelemen_EPP_Political_Assembly_in_March_2019
Andrei-Vlăduț Gușter

Sâmbătă, la Timișoara, a fost propusă comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare de către Kelemen Hunor, președintele partidului UDMR.

Au fost discutate două aspecte care ţin de oportunitatea politică şi de constituţionalitatea şi legalitatea comasării alegerilor, subiectele fiind subliniate de liderul UDMR.

Kelemen Hunor: „Constituţional, din punctul meu de vedere, nu se poate. Ca să prelungeşti mandatul, ori trebuie să schimbi legislaţia actuală, ori trebuie să introduci o stare de urgenţă, de alertă sau ceva asemănător, aşa cum este în lege. Altfel nu ai cum să prelungeşti mandatul.

În 2020, mandatul aleşilor locali a fost prelungit pentru că era starea de urgenţă din pandemie. În acest moment nu există o astfel de situaţie şi de aceea cred că merită să vorbim despre oportunitatea comasării alegerilor din punct de vedere constituţional, dacă ar exista o astfel de decizie la Curtea Constituţională sau în contencios administrativ. Dar zic că nu ar rezista.”

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor