Președintele Republicii Moldova, prima vizită în țara noastră

Maia Sandu, Președintele Republicii Moldova, a fost în prima vizită în țara noastră după ce Republica Moldova a primit statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Aceasta a fost primită, vineri, la Palatul Cotroceni, de Klaus Iohannis.

„Această vizită va oferi prilejul primei întrevederi bilaterale directe a celor doi șefi de stat după decizia istorică adoptată la Consiliul European din 23-24 iunie 2022 prin care a fost acordat Republicii Moldova statutul de stat candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. În contextul întrevederii, președintele României va reafirma sprijinul ferm al țării noastre pentru avansarea procesului de reforme din Republica Moldova, necesar pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite prin Opinia Comisiei Europene din 17 iunie 2022. Pe lângă tema susținerii parcursului european al Chișinăului, vor fi discutate evoluțiile regionale în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei și modalitățile de contracarare a efectelor negative ale acestuia asupra Republicii Moldova. Președintele Klaus Iohannis va evidenția asistența multidimensională pe care România o acordă Republicii Moldova, inclusiv pentru gestionarea situațiilor de criză cu care aceasta se confruntă, și vor fi discutate modalități concrete de prioritizare și diversificare a acestei asistențe”, conform comunicatului de presă.

cel mai verde complex reziential

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Maia Sandu, primită la Palatul Cotroceni de preşedintele Iohannis. Este prima vizită în România după ce Moldova a intrat în procedura de aderare la UE (antena3.ro)

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here