logo
RNTV Live

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader: Autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc va fi respinsă de senatorii PSD!

bogdan toader 4
rnews

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader: Autonomia așa-zisului Ținut Secuiesc va fi respinsă de senatorii PSD!

Bogdan Toader, președintele Organizației Prahova a Partidului Social Democrat, declară că senatorii PSD vor vota împotriva legii privind autonomia Ținutului Secuiesc, adoptată tacit în prima Cameră sesizată:

“Adoptarea tacită în Camera Deputaților a Statutului de autonomie a Ţinutului Secuiesc nu înseamnă că proiectul depus de doi parlamentari maghiari este deja literă de lege!

Senatul este Camera decizională, iar senatorii social-democrați vor respinge acest proiect care a trecut de Camera Deputaților din cauza imposibilității întrunirii parlamentarilor.

Mai mult decât atât, trebuie ca toți românii să cunoască faptul că PSD a votat ÎMPOTRIVA acestui proiect și în comisiile de specialitate din Camera Deputaților, fiind introdus pe ordinea de zi cu raport de RESPINGERE.

În condițiile în care Comisia pentru Administrație, condusă de PNL, a avut nevoie de 3 săptămâni ca să dea un raport pentru această lege, deși Biroul Permanent al Camerei a atenționat asupra apropierii termenului de adoptare tacită, acest lucru nu i-a determinat pe liberali să ia măsuri pentru a nu se ajunge la situația actuală!

Iresponsabilitatea și lipsa de interes a parlamentarilor PNL au provocat adoptarea acestei legi care aduce atingere chiar primului articol din Constituția României!

Liberalii – prin unii reprezentanți ai lor – sunt singurii vinovați! A fost nevoie de întreruperea activității după ce oamenii lor au venit infectați cu Covid-19 în Parlament și, ca urmare, ședințele nu s-au putut ține astfel încât legi precum Statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc să nu treacă în mod tacit.

Sunt sigur că senatorii vor respinge adoptarea acestei legi, pentru că regionalizarea nu înseamnă constituirea unor ținuturi bazate pe considerente etnice!”, a declarat Bogdan Toader.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor