logo
RNTV Live

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, acuză Guvernul PNL că propune relaxare, dar nu vine cu măsuri de relansare economică

Mitingul PSD, varianta Prahova. Ce planuri au social-democraţii
rnews

Președintele PSD Prahova, Bogdan Toader, acuză Guvernul PNL că propune relaxare, dar nu vine cu măsuri de relansare economică

Bogdan Toader, președintele PSD Prahova, a prezentat soluțiile cu care a venit Partidul Social Democrat astfel încât românii să fie cât mai puțin afectați de criza economică și socială, care se anunță după criza de sănătate publică determinată de pandemia de coronavirus.
Șeful organizației PSD Prahova acuză Guvernul Orban de incompetență și de lipsă de interes pentru economia românească și față de românii care trec printr-o perioadă dificilă și care așteaptă sprijin de la Executiv. Bogdan Toader afirmă: “Guvernul liberal propune relaxare, dar nu și relansare economică. Așa-zisele soluții ale PNL se dovedesc doar baliverne de care românii s-au săturat!
Domnilor guvernanți, este o perioadă grea pentru toți cetățenii României, însă trebuie să aveți capacitatea de a rezolva situația economică dificilă în care ne aflăm!
Veniți zilnic cu informații contradictorii, aveți miniștri invizibili sau care își bagă tot mai des capul în nisip, ca să fie feriți de reacția opiniei publice, în timp ce firmele românești așteaptă răspunsuri de la dumneavoastră, nu vorbe goale!
Pentru că Guvernul Orban nu este capabil să ia măsuri ferme pentru a veni în ajutorul agenților economici, pentru că Guvernul Orban și-a dovedit incompetența, venind doar cu un plan de relaxare, nu și cu un plan de sprijin real pentru cetățenii României loviți din plin în urma pandemiei de coronavirus, Partidul Social Democrat a elaborat un plan de măsuri concrete destinate românilor.
Și, pentru că se dovedește că nu aveți nici voința și nici putința de a face acest lucru, PSD este formațiunea politică responsabilă care știe că un program de guvernare este indispensabil pentru strategiile economice și sociale ale unui stat.
Iar în momente de criză, cu atât mai mult.
Prin urmare, Partidul Social Democrat propune 28 de măsuri pentru repornirea economiei, printre care ajutoare sociale pentru familiile cu venituri mici sau scutiri de taxe și impozite.
Astfel, printre acestea se regăsesc și următoarele măsuri:
·       PSD sprijină angajatorii care îşi reiau activitatea şi reîncadrează românii care şi-au pierdut locul de muncă în perioada stării de urgenţă, dar şi persoanele care au revenit în ţară.
·       PSD susţine locurile de muncă prin eșalonarea impozitului pe venit, a contribuţiilor şi taxelor locale până la sfârşitul anului pentru companiile din sectorul turismului, transportului, Horeca, cosmetică profesii liberale, dacă menţin locurile de muncă.
·       PSD protejează puterea de cumpărare a populaţiei printr-o schemă de ajutor pentru ca românii să poată suporta facturile mai mari la energie şi gaze
·       PSD susţine familiile cu venituri mici asigurând o indemnizaţie de sprijin pe o perioadă de trei luni, cu valori cuprinse între 300 de lei și 700 de lei lunar pentru familiile cu venituri reduse
·       PSD deblochează economia şi diminuează blocajul financiar şi creditul comercial, prin eşalonarea obligaţiilor fiscale pentru firmele afectate pentru o perioadă de şase luni, fără penalităţi şi dobânzi, susţinerea  mediului de afaceri prin linii de credit de la  băncile cu capital de stat, CEC şi Eximbank, la dobânzi de maximum 1,7%”.

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor