Președintele PNL Timiș, Alin Nica, critică administrația Fritz pentru eșecul proiectelor cu finanțare europeană

Alin-Nica-e1615228953446-640×400
Dumitrache Catalina

Marți, președintele PNL Timiș și al Consiliului Județean, Alin Nica, a declarat că, pentru prima dată, administrația județeană a reușit să atragă mai multe finanțări nerambursabile pentru proiecte decât municipalitatea timișoreană. El a argumentat că acest lucru evidențiază “incapacitatea administrației Fritz” de a genera proiecte eligibile și de a duce la finalizare proiectele moștenite de la administrația anterioară.

Nica a subliniat că primarul Dominic Fritz, deși se laudă cu succesul proiectelor cu finanțare europeană, are o rată de eșec de 80% în ceea ce privește proiectele moștenite de la administrația Robu. El a evidențiat contrastul dintre administrația locală și Consiliul Județean Timiș, care are în implementare 47 de proiecte în valoare de 1,5 miliarde de lei, plus alte cinci de 140 de milioane de lei din programul Saligni.

Fostul primar al Timișoarei, Nicolae Robu, desemnat candidatul PNL Timiș în viitoarea campanie electorală, a adăugat că echipa liberală are datoria de a proteja cetățenii de “propaganda manipulatorie” a administrației Fritz. Robu a subliniat că, din cele 42 de proiecte gestionate de ADR Vest și moștenite de la administrația Robu, doar șase au fost semnate de Dominic Fritz, iar valoarea totală aprobată să fie alocată de la bugetul local pentru acestea este de 230 de milioane de lei. El a susținut că aceasta reprezintă o pierdere semnificativă, arătând că 80% din proiecte au fost ratate, iar fondurile nerambursabile ar fi putut fi utilizate pentru proiecte majore, cum ar fi construirea de poduri, maternități sau licee reabilitate.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor