Joi, Președintele Klaus Iohannis a primit la Palatul Cotroceni ambasadorii agreați ai câtorva țări. Cu această ocazie, șeful statului a adresat urări de succes noilor ambasadori și le-a asigurat de întreg sprijinul autorităților române în exercitarea mandatelor lor.

În discuțiile purtate cu ambasadorul Confederației Elvețiene, Massimo Baggi, Președintele Iohannis a subliniat relația bilaterală solidă, dinamică și a evidențiat potențialul de cooperare economică și sectorială. Cei doi au discutat despre a doua contribuție elvețiană pentru reducerea disparităților economice și sociale în Uniunea Europeană, un instrument important pentru aprofundarea și diversificarea cooperării bilaterale.

Cu ambasadorul Republicii Franceze, Nicolas Warnery, Președintele Iohannis a apreciat relațiile excelente dintre cele două țări și cooperarea din toate sectoarele de activitate. Ei au subliniat buna coordonare la nivelul UE, NATO și în cadrul Francofoniei, precum și cooperarea strânsă în domeniul apărării, în contextul provocărilor actuale de securitate.

În cadrul întrevederii cu ambasadorul Republicii Irlanda, Brendan Ward, Președintele Iohannis a vorbit despre relațiile foarte bune și cooperarea bilaterală la nivelul Uniunii Europene. Ei au subliniat creșterea schimburilor economice și investițiile, precum și colaborarea în domeniul cultural.

Cu ambasadorul Bosniei și Herțegovina, Milorad Živković, Președintele Iohannis a încurajat consolidarea dialogului și cooperarea în toate domeniile. El a reiterat sprijinul ferm al României pentru parcursul european al Bosniei și Herțegovina.

În discuția cu ambasadorul Regatului Hașemit al Iordaniei, Mutaz Khasawneh, Președintele Iohannis a reconfirmat interesul pentru dezvoltarea dialogului și a cooperării economice și sectoriale bilaterale, cu accent pe investiții și comerț.

În ultima întrevedere cu ambasadorul Republicii Argentina, Carlos Alejandro Poffo, Președintele Iohannis a evocat rezultatele vizitei sale în Argentina și a subliniat potențialul extinderii relațiilor bilaterale în diverse domenii, cum ar fi educația, economia și protecția mediului.

Aceste întâlniri au oferit o oportunitate de consolidare a relațiilor bilaterale și de discutare a unor domenii de cooperare în interesul ambelor țări.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *