Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri legea care vizează stabilirea cadrului financiar general aplicabil proiectelor finanțate din Fondul pentru azil, migrație și integrare, Fondul pentru securitate internă și Instrumentul pentru managementul frontierelor și politica de vize. Principalele reglementări ale acestei legi au ca scop consolidarea disciplinei financiare în rândul beneficiarilor proiectelor și al autorităților naționale responsabile de managementul și controlul programelor naționale pentru perioada de programare 2021-2027 în domeniul Afacerilor interne.

În plus, președintele a promulgat miercuri și legea care aprobă Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 44/2021 privind modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 132/2020 referitoare la măsurile de sprijin destinate atât salariaților, cât și angajatorilor, în contextul situației epidemiologice generate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

Această lege are ca obiectiv aprobarea OUG nr. 44/2021, care a adus modificări la articolul 3 aliniatele (1) și (5) din OUG nr. 132/2020, pentru a extinde acordarea indemnizației de 41,5% din câștigul salarial mediu brut și pentru persoanele care au beneficiat de indemnizația de 75% din câștigul salarial mediu brut. Aceste modificări se aplică în special persoanelor care au obținut venituri înainte de instaurarea stării de urgență, pe baza unor contracte de drepturi de autor și drepturi conexe.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *