logo
RNTV Live

Preot din Prahova, acuzat că cere bani mulți pentru a oficia slujbele, dar fară a elibera și chitanțe/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Preot din Prahova, acuzat că cere bani mulți pentru a oficia slujbele, dar fară a elibera și chitanțe

Scandal în comuna Brazi din Prahova. Preotul din satul Bătești este acuzat că cere bani mulți pentru a oficia slujbele, dar fară a elibera și chitanțe pentru asta. Mai mult, o familie l-a reclamat la Patriarhie după ce a fost nevoită să platească sute de lei preotului, groparului dar și femeii de la lumânări. Protoeria Ploiești – Sud spune că astfel de servicii sunt benevole, iar preoții nu trebuie să impună nici o taxă enoriașilor.

Preot din Prahova, acuzat că cere bani mulți pentru a oficia slujbele, dar fară a elibera și chitanțe

Anișoara Arsenie din satul Bătești, comuna prahoveană Brazi, și-a înmormântat duminică soțul, decedat la 77 de ani. Femeia a avut surpriza ca în loc de compasiune din partea preotului din sat, să fie obligată să scoată bani grei din buzunar pentru a-și îngropa bărbatul.

Supărați de faptul că au platit sumele impuse, dar nu au primit și chitanțe pentru acestea, cei doi au mers la preot. Primul ieșit în cale a fost chiar groparul, care le-a luat 800 de lei pentru a săpa groapa. Evident, tot fără chitanță.

Părintele Aurelian, paroh al bisericii ”Nașterea Maicii Domnului” din Bătești, de peste 28 de ani, nu neagă că ar fi cerut acele sume. Mai mult, nu vede nici o problemă în faptul că a impus un tarif de 700 de lei pentru o slujbă, sau că groparul lucrează la negru.

Protoeria va cerceta cazul de la Bătești, din Prahova, iar preotul riscă sancțiuni. Mai ales că nu este prima sesizare ce îl vizează pe preotul Aurelian.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor