logo
RNTV Live

Premii între 12.500 de lei și 100.000 de lei la Campionatul Reciclării pentru școli!

reciclare-selectiva
Ștefan Petre

Școlile din România se pot înscrie la Campionatul Reciclării, prima campanie naţională de educaţie pentru mediu concepută pentru a promova Sistemul de Garanţie-Returnare pentru ambalaje primare nereutilizabile, notează Edupedu.

Proiectul începe la data de 13 martie și se desfășoară până în luna iunie. În cadrul proiectului cadrele didactice vor putea participa la sesiuni de formare, în cadrul cărora vor dobândi noţiunile de bază de educaţie ecologică şi vor învăţa cum să susţină ore de educaţie pentru mediu.

  • Ţara noastră a ratat ţinta de reciclare de 50% impusă de Uniunea Europeană în 2020, având o rată de reciclare de sub 15%, potrivit unui comunicat de presă al celor care oreganizează campionatul Reciclării, conform sursei.

Şcolile din România sunt invitate să participe la campionatul dezvoltat de Asociaţia Act for Tomorrow, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi RetuRO, care promovează reciclarea și le poate aduce premii în valoare totală de peste 250.000 lei.

În baza punctelor primite pentru implicarea în activităţile proiectului, şcolile vor putea câştiga premii în valoare totală de peste 250.000 lei, după cum urmează: Premiul I – 100.000 lei, Premiul II – 50.000 lei, Premiul III – 25.000 lei, 7 premii regionale în valoare de 12.500 lei. Premiile vor consta în investiţii în infrastructura educaţională a unităţilor de învăţământ, în funcţie de nevoile acestora şi contravaloarea sumei câştigate, anunță Edupedu.

Mai multe detalii despre proiectul naţional de educaţie ecologică şi colectare separată a deşeurilor, Campionatul Reciclării, se pot găsi pe platforma www.campionatul-reciclarii.ro, unde se găsește şi regulamentul competiției.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor