logo
RNTV Live

Premii în valoare de până la 20.000 lei pentru elevii olimpici, aprobate de Guvern

bani_comert
Theo Tănăsescu

Potrivit unei hotărâri de Guvern, aprobată azi de Executiv, elevii care au primit medalii de aur la competiții internaționale cu punctaj maxim vor primi câte 20.000 de lei, iar școala de unde provin va primi aceeași sumă per elev. Pentru premiul I, suma va fi de 15.000 de lei, pentru premiul II câte 12.500 de lei. De asemenea, se majorează și cuantumul pentru premiile olimpicilor de la olimpiade naționale.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a anunțat în urma ședinței de Guvern că a fost adoptată o hotărâre de guvern prin care se majorează premiile acordate olimpicilor. “Astfel, un medaliat cu aur absolut, asta înseamnă punctaj maxim, va primi un premiu de 20.000 lei. Același premiul va primi și școala în care învață acel elev,” a spus ministrul Sorin Cîmpeanu.

Potrivit documentului, “pentru şcoala unde frecventează elevul/elevii premiat/premiați la competițiile școlare internaționale categoria I și respectiv a II-a, se acordă aceleași stimulente pe care le-a/le-au obținut elevul/elevii săi. Stimulentele primite se vor utiliza pentru dotări destinate, cu prioritate, disciplinei/disciplinelor corespunzătoare obținerii performanței școlare.”

Mai multe informații găsiți aici.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor