logo
RNTV Live

Premierul Dacian Cioloş “înclină” pentru 11 decembrie, ca dată de organizare a alegerilor parlamentare

Prezența la vot
rnews

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga a afirmat astăzi că cea mai potrivită dată pentru organizarea alegerilor parlamentare este 11 decembrie, susţinând că PSD vrea ca acest scrutin să aibă loc pe 4 decembrie, deoarece ” nu doreşte ca la vot să vină cât mai mulţi români”. Vasile Blaga, copreşedinte PNL: ” Ar fi fost foarte bine dacă le-am fi putut organiza în noiembrie, dar nu se pot organiza în noiembrie și atunci în discuții au fost 4 sau 11 decembrie (…) și am spus foarte clar dl prim-ministru, eu și doamna Gorghiu că 4 decembrie este o dată foarte nepotrivită din foarte multe puncte de vedere. În primul rând, Parlamentul trebuie să fie reprezentativ, ori gândiți-vă va fi aproape o săptămână de zile libere — Sf Andrei liber, 1, 2 decembrie liber, iar luni este și ajun de Sf Nicolae — și oamenii își vor alege așa cum își vor dori de cuviință și atunci — cu toate că este târziu și eu sunt de acord, dar aceasta este Constituția. Cea mai potrivită dată ca să nu mergem foarte departe este 11 decembrie. Este singurul motiv pentru care noi nu suntem cu 4 decembrie. Adică să vină cât mai mulți români la vot”, a spus Vasile Blaga, înainte de Liga Aleșilor Locali ai PNL.

La rândul său, liderul PSD Liviu Dragnea a susținut azi, la Constanța, că încep să crească bănuielile că stabilirea datei alegerilor parlamentare este un joc politic făcut de Guvern pentru PNL. Liviu Dragnea, preşedinte PSD:”Eu i-am spus-o și premierului, și nu i-am spus-o nici cu supărare, nici cu nervi, dar părerea mea este că aici face jocul PNL-ului. Este un joc prost, după părerea mea, pentru că PNL-ul nu așa câștigă sau pierde alegerile, în funcție de dată, dar este foarte greu să nu te gândești în condițiile în care am văzut declarații publice ale unor membri ai Guvernului tehnocrat, care au început să facă politică și să spună că vor să candideze sau vor candida pe listele PNL-ului. Știu că premierul Dacian Cioloș a schimbat câțiva secretari de stat numai pentru faptul că au fost la televizor la câteva emisiuni și i s-a părut că au făcut politică. Și eu am aprobat. Acum, când membri ai Guvernului fac lucrul ăsta, se pare că nu dorește să-i schimbe. Deci încep să crească bănuielile că este un joc politic pentru PNL”.

Referitor la cele  trei date propuse de Guvern pentru alegerile parlamentare – 27 noiembrie, 4 decembrie şi 11 decembrie,  liderul PSD a afirmat că premierul Dacian Cioloș “înclină” pentru 11 decembrie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor