logo
RNTV Live

Premierul Ciucă îi cere ministrului Muncii să se întâlnească luni cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată și profesorii să primească salarii mai mari pe 15 iulie

profesori-in-greva
Tudor Teodora

Premierul Nicolae Ciucă i-a cerut, duminică, ministrului muncii, Marius Budăi, să se întâlnească de urgență, luni, cu sindicaliștii pentru ca legea salarizării să fie finalizată mai repede decât termenul convenit iar profesorii să primească salarii mărite înainte de data de 15 iulie, au declarat pentru G4Media.ro surse de la vârful PNL.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, marţi, după discuţiile cu reprezentanţii părinţilor şi a elevilor, că revendicările salariale ale profesorilor vor fi rezolvate în legea salarizării unitare pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie.

”Premierul Ciuca a cerut devansarea și accelerarea calendarului pentru legea salarizării, pentru ca revendicările profesorilor să fie soluționate cât mai rapid”, au precizat sursele G4Media.ro. Poziția premierului vine după ce joi au protestat în Piața Victoriei peste 15 mii de profesori care au cerut salarii mai mari iar pentru marți este așteptat un nou miting la Cotroceni.

Guvernul a anunțat, duminică, prin purtătorul de cuvânt Dan Cărbunaru, că va începe luni discuțiile cu toate sindicatele, începând cu Educația, pentru următoarea lege a salarizării.

După profesori, și sindicatele din alte domenii au anunțat manifestații de amploare. Cărbunaru a repetat de mai multe ori în conferința de presă de duminică, la prânz, că ministrul Muncii, Marius Budăi, va începe dialogul cu toate sindicatele ”începând cu Educația”.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a început conferința vorbind despre ordonanța de urgență pregătită de Guvern care va asigura majorări a veniturilor personalului didactic, ca o formulă tranzitorie până la următoarea lege a salarizării.

Astfel, Guvernul propune plata în două tranșe a sumelor de 2500 lei pentru personalul didactic și auxiliar și 1000 de lei pentru personalul nedidactic, anunțând o dislocare totală de fonduri de peste 700 milioane de lei, din care 410 milioane bani de la UE.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor