Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, la Bruxelles, că România a furnizat Ucrainei cel mai mare ajutor în ceea ce privește asistența economică și sprijinul în tranzitul de grâne. El a subliniat că sprijinul militar din partea României va continua să fie acordat Ucrainei.

Întrebat dacă România va continua să ofere asistență militară Ucrainei, premierul a subliniat că „România a oferit întotdeauna un sprijin clar și diversificat pentru Ucraina”.

„Cel mai semnificativ sprijin pe care l-am oferit Ucrainei a fost de natură economică și a inclus sprijin în tranzitul grânelor din Ucraina. Această asistență va continua să fie furnizată. Așa cum știți, am avut o ședință de guvern comună cu Ucraina la Kiev, unde am convenit asupra procedurilor precise pentru tranzit și exportul limitat de grâne din Ucraina prin intermediul României, prin intermediul unui sistem de licențiere aprobat și acceptat de Comisia Europeană”, a explicat Ciolacu.

El a continuat afirmând că „sprijinul militar din partea României pentru Ucraina va continua să fie oferit”.

Premierul a fost întrebat și cu privire la posibilitatea unei reducerea a sprijinului acordat Ucrainei la nivel european, la care a răspuns că „există un sprijin ferm din partea întregii Comisii Europene pentru Ucraina în acest moment”.

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *