logo
RNTV Live

Premieră la Ploieşti! Unde poti vedea tarantule vii?

expoziţie tarantule vii
Mihai Constantinescu

Premieră la Ploieşti! Unde poti vedea tarantule vii?

Premieră la Muzeul Județean de Științele Naturii Prahova din Palatul Culturii Ploiești. Aveţi ocazia de a admira o expoziție de tarantule vii. Veţi putea observa şi studia peste 60 de specii deosebite.

Expoziția este organizată în parteneriat cu ” The Taranterra Project” si poate fi vizitata în perioada septembrie 2021 – martie 2022, zilnic între orele 9.00 -17.00. Ultima intrare este la ora 16.30. Accesul se face prin intrarea din ”Sala Coloanelor”.

Prețul biletului de intrare este de 10 lei adult și 6 lei copil și se poate achiziționa de la standul muzeului.

Despre tarantule

Cele mai multe tarantule sunt inofensive pentru oameni, iar unele specii sunt populare în comerțul cu animale de companie. Mușcătura unora cauzează disconfort sau chiar moarte. În funcție de specie, lungimea corpului variază de la 2,5 – 10 cm până la 8 – 30 cm (inclusiv lungimea picioarelor). Cea mai mare de specii de tarantule este Theraphosa blondi, din Venezuela și Brazilia (30 cm). Majoritatea speciilor de tarantule trăiesc în medie 2–5 ani până ajung la maturitate. Masculii după maturizare trăiesc un an, fără a avea loc năpârlirea. Femelele sunt mai longevive, pot atinge și vârsta de 30 de ani, potrivit wikipedia.org.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/un-barbat-si-a-vazut-moartea/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor