logo
RNTV Live

Premieră la parada militară de la Ploiești/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Premieră la parada militară de la Ploieșt

Primăria Ploiești și Garnizoana Ploiești organizează o serie de ceremonii militare și manifestări dedicate Zilei Naționale a României. Anul acesta, parada militară de 1 Decembrie va fi organizată, în premieră, între Catedrala Sf. Ioan Botezătorul  și Palatul Culturii Ploiești. Nu se va mai face la statuia Mihai Viteau ca în trecut. Măsura a fost luată  pentru a nu se mai bloca accesul autovehiculelor înspre două artere principale, respectiv Bulevardul Republicii și strada Gheorghe Doja.

Premieră la parada militară de la Ploieșt

Într-adevăr, municiplitatea a anunţat că parada militară dedicată Zilei Naționale a României va începe din fața Catedralei “Sf. Ioan Botezătorul”. Se va derula în jurul rondului Pieței Eroilor, urmând să se încheie în zona din fața Bibliotecii Județene “Nicolae Iorga”. Ulterior, tehnica militară va fi expusă  în cadrul unei expoziții, care va fi deschisă pentru publicul larg, până la ora 14.00.

În plus, autorităţile au anunţat că vor fi pregătite 5500 de porții de fasole cu cârnați și 1500 litri de vin fiert pentru cei care vor fi prezenți.

De la ora 19.00, va avea loc o ceremonie militară de retragere cu torțe a trupelor, care se va desfășura cu plecare de pe esplanada Palatului Culturii.

Atenţie că vor fi şi restricționări în circulația rutieră din centrul orașului nostru. Astfel, în data de 01 decembrie 2022, în intervalul orar 10.00 – 14.00, se va închide circulația rutieră în Piața Eroilor (inclusiv în sensul giratoriu din fața Catedralei ″Sf. Ioan Botezătorul″) și pe tronsonul Bulevardul Republicii, până la intersecția cu strada Erou Călin Cătălin.  

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor