logo
RNTV Live

Premieră absolută pentru județul Buzău. CJ face investiții pentru bolnavi

spital-1
Erika Stoica

Spitalul Județean Buzău se pregătește să ofere îngrijiri paliative de calitate pentru pacienții aflați în fază terminală, prin construirea unei secții specializate în acest scop. Proiectul reprezintă o premieră pentru instituția medicală și va fi finalizat în următorii doi ani.

Conform declarațiilor managerului Spitalului Județean Buzău, Claudiu Damian, numărul pacienților care necesită îngrijiri paliative este în creștere, iar lipsa unei secții dedicate îi determină pe aceștia să fie transferați la alte spitale. Noua secție va fi construită de la zero în locul unei clădiri aflate în conservare din curtea Centrului de Sănătate Multifuncțional de Pârscov.

Claudiu Damian a subliniat importanța acestei inițiative, afirmând că aceasta va oferi un confort sporit pacienților aflați în ultimele etape ale vieții lor și va elimina necesitatea transferurilor către alte unități medicale.

O veste îmbucurătoare este că există deja personal medical pregătit să ofere îngrijiri în această secție, printre care și medicul Victor Ioniță, șeful secției ATI din cadrul Spitalului Județean Buzău, care are o colaborare similară cu secția de paliative din cadrul Spitalului Săpoca.

Noua secție de îngrijiri paliative va dispune de 20 de paturi și va fi construită în următorii doi ani, cu o investiție totală de 1,5 milioane de euro, din fonduri europene, cofinanțarea fiind asigurată de Consiliul Județean Buzău.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldeko-angajeazaekond-angajeazasponsor