logo
RNTV Live

Pregătiri intense pentru vizita Patriarhului Daniel! Trafic închis și trasee de autobuze deviate!

sursa foto Antena 3
Tudor Teodora

Patriarhul Daniel vine, mâine, la Ploiești, pentru slujba de târnosire a Bisericii “Maica Precista”.

În aceste condiții, Comisia Municipală pentru Transport și Siguranța Circulației a aprobat închiderea traficului rutier pe străzile Armoniei, Mihai Bravu și Artei, de azi, ora 12.00 până mâine– ora 24.00.

Măsurile sunt luate în vederea desfășurării, în condiții de siguranță, a slujbei care va fi susținută de înaltul prelat.

Astfel, transportul local se va reorganiza după cum urmează:

Traseele 7, 22, 22b: Sensul spre Hale CORECO

– pe sensul spre Centru: traseu normal până la intersecția străzilor Avram Iancu cu Mihai Bravu, apoi dreapta, pe str. Mihai Bravu, stânga pe str. Alexandru Vlahuță și apoi pe străzile Stadionului, Poștei, Nicolae Bălcescu și, în continuare, ruta normală. Nu se va efectua statia Biserica Armoniei și, în locul ei, se va opri în stația Poștei, comună cu traseul 5.

Pe celălalt sens de circulație, rutele nu se modifică.

Traseul 104: Armoniei – UZTEL:

– pe sensul UZTEL – Centru: traseu normal până în stația Maternitate, după care se vor parcurge străzile: Alexandru Vlahuță, Stadionului, Poștei, Nicolae Bălcescu, Dr. Bagdazar. Nu se va efectua stația Biserica Armoniei și, în locul ei, se va opri în stația Poștei, comună cu traseul 5. Capătul de linie al traseului 104 se mută în str. Dr. Bagdazar, în zona stației Muzeul Petrolului.

– pe sensul Centru – UZTEL se parcurg străzile: Dr. Bagdazar, Buna-Vestire, Avram Iancu, Mihai Bravu și, în

Continuare, traseu normal.

Traseele 28, 36, 44b: Centru – UZTEL:

– pe sensul Centru – UZTEL: rutele nu se modifică.

– pe sensul UZTEL – Centru: traseu normal până în stația Maternitate, după care se vor parcurge străzile: Alexandru Vlahuță, Stadionului, Poștei, Nicolae Bălcescu și, în continuare, rutele normale. Nu se va efectua stația Biserica Armoniei și, în locul ei, se va opri în stația Poștei, comună cu traseul 5.

Față de cele prezentate, intervalul orar de deviere a circulației mai poate suferi modificări, în funcție de indicațiile agenților de Poliție Rutieră a municipiului Ploiești, care vor fi prezenți în zonă.

Biserica Maica Precistă din Ploiești are hramul „Adormirea Maicii Domnului” și este unul dintre cele mai însemnate monumente religioase, istorice și de artă din județul Prahova, aparținând patrimoniului local și național. Are mai bine de trei secole de existență si este situată la intersecția străzilor Armoniei, Artei și Mihai Bravul.

În unele documente, biserica este denumită „Maica Domnului”, „Sfânta Născătoare” sau „Adormirea Precistei”. De-a lungul anilor, a beneficiat de mai multe reparații și restaurări, actualul edificiu, conform pisaniei de deasupra ușii, fiind construit în vremea domnitorului Ioan Alexandru Șutu, la 10 mai 1820.

Are o icoană unică, în care Maica Domnului este reprezentată cu trei mâini. „Maica Domnului cu Pruncul” este realizată dintr-o combinație de aur și argint, iar cea de-a treia mâna apare în colțul din dreapta al icoanei.

Icoana a fost donată de țarul Alexandru al II-lea al Rusiei, în timpul războiului ruso-româno-turc. Se spune că în fața ei au îngenuncheat, de-a lungul timpului, nume importante precum Mihai Eminescu, Mihail Kogălniceanu și chiar regretatul actor Toma Caragiu.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor