logo
RNTV Live

Prefectura Prahova, mesaj către agenții ecomici: Respectul față de cumpărător trebuie să primeze

Toate preţurile la vedere. Se lansează "Monitorul preţurilor"
Dumitrescu Vlad

Toleranță zero față de produse expirate, frigidere murdare, gandaci sau alte nereguli.  În acest sens, în primă fază, autoritățile județene vor merge pe latura prevenției, a dialogului și vor discuta cu  agenții economici din Prahova, indiferent de gradul de dezvoltare a afacerii. În cazul în care aceștia nu vor înțelege că respectul față de cetățean trebuie să primeze, amenzile vor fi cu siguranță usturătoare.


Conducerea Prefecturii Prahova a cerut instituțiilor de control aflate în subordine să aibă toleranță zero față de produse expirate, frigidere murdare, gandaci sau alte nereguli. Aici nu vorbim neapărat de amenzi, ci de o nouă abordare, a prevenției prin intermediul dialogului cu agenții economici, indiferent de gradul de dezvoltare a afacerii.

”Noi, în momentul de față, la nivelul Prefecturii Prahova și la nivelul instituțiilor de control pe partea de protecția consumatorilor, fie că vorbim de ANPC, fie că vorbim de DSP sau DSV, intenționăm să identificăm foarte bine latura prevenției. Comercianții trebuie să înțeleagă faptul că indiferent de nivelul lor de dezvoltare sau de capital, respectul față de cetățean, față de cumpărător, trebuie să primeze. Concret vorbim despre igienă, calitatea produselor și modul în care cumpărătorul este tratat. Prin urmare, în primă fază, vom fi partenerul acestor agenți economici, întrucât noi suntem cei care le putem arăta condițiile legale. Pot apela oricând la noi pentru a afla măsurile de siguranță pe care trebuie să le aplice în unitățile lor. În cazul în care acest dialog nu duce la niciun rezultat, cu siguranță vor avea loc și controale tematice”, a precizat Emil Drăgănescu, subprefectul județului Prahova.

Reprezentantul guvernului în teritoriu a ținut să precizeze și faptul că în cazul sesizărilor controalele vor continua, iar dacă se justifică problemele semnalate, agenții economici vor fi sancționați conform legii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor