Rareș Hopincă, Prefectul Municipiului București, dezvăluie un program de inspectare a zonelor de joacă, spitalelor și școlilor din oraș. Primarii pot efectua lucrări de îngrijire a arborilor fără a fi nevoie de aprobarea primăriei centrale, dar administratorii parcurilor care nu dispun de sisteme de supraveghere video vor fi sancționați.

Comitetul municipal pentru Situații de Urgență a aprobat vineri 3 hotărâri, spune Hopincă.

Prima măsură constă într-un program exhaustiv de inspecții pentru toate spațiile de joacă din București: „Se va efectua o evaluare cuprinzătoare, focalizând asupra siguranței echipamentelor, strategiilor de securitate și monitorizare video, precum și a infrastructurii electrice în aceste facilități de recreere.”

Echipele mixte pornesc în controale începând de săptămâna viitoare.

După verificări, se va întocmi un plan de măsuri în așa fel încât incidentele neplăcute să fie evitate.


Apoi, se va efectua o analiză a tuturor unităților medicale din orașul București, pornind de la evenimentul incendiului care a avut loc în curtea Spitalului „Nicolae Robănescu”. Se vor verifica în detaliu toate instalațiile electrice, sistemele de alarmare și documentațiile aferente pregătirii pentru intervenția de urgență. Echipele de inspecție vor demara operațiuni de verificare în toate spitalele începând cu săptămâna viitoare.

În cadrul celei de-a treia etape, va fi efectuată o acțiune de inspecție detaliată la toate instituțiile de învățământ preuniversitar din București. Echipele de control vor verifica documentația privind autorizațiile de securitate la incendiu, măsurile de protecție, precum și echipamentele utilizate atât în interiorul clădirilor, cât și în curtea instituțiilor de învățământ.

„Am hotărât astăzi în Comitetul municipal pentru Situații de Urgență toaletarea de urgență a arborilor care prezintă pericol. Știm cu toții că la nivelul municipiului București există foarte multe avize de toaletare și defrișare care nu sunt emise de către primăria generală, deși este obligatoriu ca foarte mulți arbori – peste 10.000 de estimările noastre – este obligatoriu să fie toaletați sau defrișați de urgență. În proximitatea locurilor de joacă, a unităților de învățământ, la spitale am dispus toaletarea de urgență a acestor arbori care sunt în declin biologic”, a declarat prefectul Rareş Hopincă.

De acum, primarii vor putea să toaleteze vegetația fără aviz de la primăria capitalei, a adăugat prefectul.

În locurile de joacă unde nu se va găsi monitorizare video se vor da amenzi, iar administratorii vor fi obligați să monteze un sistem de monitorizare video.

Hopincă estimează că raportul preliminar va apărea în 30 de zile, iar în maxim 60 de zile se vor întocmi planurile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *